ljutiti ministar / Kuščević: 'Radi se o organiziranom napadu na moj integritet i moju obitelj, netko će za to odgovarati!'

U cijeloj toj priči, posebnu pažnju pobuđuje posao s otkupom nekretnine u Supetru od vlastite tvrtke 2010.

27.6.2019.
10:18
VOYO logo

Ministar uprave Lovro Kuščević (44) prije sjednice Vlade komentirao je medijske natpise o njegovoj imovini i istraživanju USKOK-a.

"I danas smo imali u medijima pročitati niz fabrikacija, laži, manipulacija, fotomontaža, zlonamjernih zaključaka na koje sam sve argumentirano odgovorio, predočio potpunu dokumentaciju, pa čak evo i pravomoćne sudske presude. Radi se o organiziranom napadu na mene kao političkog tajnika, kao ministra, na moj osobni integritet pa čak i na članove moje obitelji, a vjerujte vrlo brzo će netko za to i odgovarati", rekao je ljutiti ministar uprave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

 USKOK radi izvide o Kuščevićevoj imovini

Jutarnji list u srijedu je objavio kako neslužbeno doznaje da se u aferu oko ministra uprave Lovre Kuščevića uključio i USKOK koji provodi izvide oko posla  s nekretninom u Supetru, ali i ostalih dubioza oko ministrovih nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu pažnju pobuđuje posao s otkupom nekretnine u Supetru od vlastite tvrtke 2010. godine., koju Je 6. kolovoza 2013. prodaO grupaciji Svpetrvs hoteli d.d. za 2,2 milijuna kuna, piše dnevnik.

Riječ je o poslu koji je, kako je to opisao Kuščevićev otac, sadašnjem ministru bio "najbolji poslovni potez". Prema pisanju portala 24 sata, Kuščević je prema poreznom rješenju, koje im je poslao za navedenu kupnju, svojoj tvrtki platio 1,044.855 kuna, iz čega proizlazi da je na nekretnini u tri godine zaradio 1,2 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od optužbi za neadekvatno upisivanje u katastar te neuredno ispunjavanje imovinskih kartica, zbog činjenice da je tvrtka Kuščević d.o.o. krajem 2012. otišla u stečaj te iza sebe ostavila 1,3 milijuna dugovanja, od čega se 0,3 milijuna  odnosilo na neplaćanje državi, protagonisti ovog zapleta oko Kuščevićeve tvrtke i nekretnine vrlo opasno hodaju po rubu kaznene odgovornosti, ocjenjuje Jutarnji list.

Oporba traži smjenu ministra

Dio oporbe pozvao je u srijedu u Hrvatskom saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta na smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog afere s nekretninama tvrdeći da bi su svakoj drugoj državi takva afera značila ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov Peđa Grbin rekao je da se tu ne radi samo o dvije nekretnine koje nisu upisne u katastar, već o dužnosniku koji je stvorio sustav premrežen nepotizmom i korupcijom.

"Radi se o političaru koji izvlači nekretnine iz poduzeća koje potom završi u stečaju, a on u tom postupku milijune, točno onoliko koliko je trgovačko društvo dugovalo kada je otišlo u stečaj, radi se o političaru koji mijenja prostorne planove da bi njegova obitelj i prijatelji zgrnuli novce", ustvrdio je Grbin te pozvao HDZ "da zaštite minimum dostojanstva u državi i smjene Kuščevića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjenu Kuščevića traži i Nikola Grmoja (Klub Mosta) koji ističe da je puno ljudi u ovoj državi u akademskom i poduzetničkom smislu napravilo mnogo više od Kuščevića, ali da se nisu obogatili, a neki su, kaže, i napustili Hrvatsku. "Postavlja se pitanje zašto. Zato što je nedostajao ključni sastojak u Lovrinom receptu za uspjeh - nisu bili članovi vladajuće stranke niti načelnici iz redova te stranke", ocijenio je.

"U normalnoj državi ovakva afera znači ostavku ministar, a samo u Plenkovićevoj Hrvatskoj ne znači jer kad bi primijenio takve kriterije morao bi se odreći više od polovice ministara", ustvrdio je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo