KUŠČEVIĆ O KUPNJI NOVIH AUTOMOBILA: / 'Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije, ali ipak nabavljaju automobile...'

Image

'Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije, međutim ipak se nabavljaju automobili.'

8.2.2018.
11:58
VOYO logo

Nakon današnje informacije o tome da Vlada za MUP-ov ured kupuje nove automobile, njih 62, među kojima je i deset luksuznih modela, o svemu su se uoči sjednice Vlade oglasili i neki od ministara.

Kujundžić: 'Imam Audija starog 10-ak godina i dobro me služi'

Ministar uprave Lovro Kuščević kaže da njegovo ministarstvo ima tek 3-4 automobila. 'Svi su stariji od deset godina i imaju više od 250.000 prijeđenih kilometara. Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije, međutim ipak se nabavljaju automobili', rekao je Kuščević, prenosi N1. O svojoj se skromnosti oglasio i ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji kaže da ni njemu ne treba novi luksuzni automobil. 'Ne znam, pitajte to druge ljude. Meni ne treba, imam Audija strog 10-ak godina, prešao je 500.000 km i još me dobro služi', kaže Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj vrijedan oko 30 milijuna kuna

Natječaj za nabavu novih automobila je vrijedan oko 30 milijuna kuna s PDV-om, što znači da bi svako pojedinačno novo kupljeno vozilo stajalo u prosijeku oko 480 tisuća kuna. Ipak, radi se o prosječnom izračunu, ali među vozilima koja Vlada planira kupiti ima i luksuznijih modela visoke klase, njih deset. Radi se o crnim metalik vozilima snage najmanje 280 konja. Trebaju imati pogon na sva četiri kotača, zatamnjena stražnja bočna stakla i stražnje vjetrobransko staklo, a stakla bi trebala biti zakrivena dodatnim zavjesicama. Novi luksuzni automobili trebali bi imati pretince za hlađenje, grijanje sjedala (prednjih i stražnjih) te nosače zastavica u prednjim blatobranima. rema tom opisu, zaključuje se da u tu skupinu luksuznijih modela pripadaju vozila poput Audija A8, Mercedesa S klase ili BMW 7, koji koštaju i do milijun kuna, dok bi se u drugoj skupini trebali nalaziti automobili popt Mercedesa E klase, Audija A6 ili BMW-a 5.

Image
VLADA KUPUJE JOŠ NOVIH LUKSUZNIH AUTOMOBILA: /

Naručene su limuzine u vrijednosti do 1,1 milijuna kuna za MUP-ov ured

Image
VLADA KUPUJE JOŠ NOVIH LUKSUZNIH AUTOMOBILA: /

Naručene su limuzine u vrijednosti do 1,1 milijuna kuna za MUP-ov ured

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo