u garešnici / Kuna živi i dalje! Lovrinović bivšom valutom platio kobasice: 'Malo sam doplatio u naturi'

Image

Napisao je i da je samo bitno da kuna ne dođe u banke, jer se onda povlači iz opticaja i poručio: 'Sve do ponovnog, službenog povratka kune'

15.1.2023.
21:46
VOYO logo

Bivši saborski zastupnik i profesor s Ekonomskog fakulteta Ivan Lovrinović našalio se, očito, na to što se od nedjelje u Hrvatskoj može plaćati samo u eurima.

On je kunama platio domaću kobasicu, a Mario koji je primio bivšu valutu, kaže, kune će dalje dati nekome tko ih prima. I tako u krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje iskustvo podijelio je na Facebooku:

"Danas sam od Maria iz Garešnice kupio vrhunsku domaću svinjsku kobasicu. Platio sam kunama iako su kunu maknuli iz optjecaja. Malu razliku sam doplatio u naturi, odnosno bocom moga mladoga vina. Mario će kunama dalje kupiti ono što mu bude trebalo od druge osobe koja prihvaća kune i tako u krug. Bitno je da kune ne dođu u banku jer onda izlaze iz optjecaja. A to je moguće.
Sve do ponovnog, službenog povratka kune. Do tada moramo iz optjecaja izbaciti sve one koji su maknuli kunu. Sve je više prijedloga da se organiziraju povremeni lokalni sajmovi OPG-ovca na kojima bi se plaćalo samo kunama. Jeste li zainteresirani?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo