SJEĆANJE NA PAJU / Kultni free jazz sastav nastupa u zagrebačkoj Močvari

Image

Rođendan Dragana Pajića Paje proslavit će mnogoljudni impro orkestar u kojem sviraju Darko Rundek, Damir Prica Capri, Andreja Košavić Kurelec, Igor Pavlica, Neven Jurić, Franjo Glušac, Bruno Vorberger, Miro Manojlović, Nikola Vincelj - Jinks, Miodrag Krencer - Mic i gosti...

11.12.2014.
11:56
VOYO logo

O hrvatskoj glazbenoj sceni 80-ih napisani su mnogobrojni tekstovi, a najpoznatije predstavnike u jednom dahu nabrojat će vam "i staro i mlado".

No, kako to obično biva, uvijek postoje i neopjevani heroji. Istinski inovatori. Ljudi ispred svog vremena. Jedan od takvih, među najpoznatijima od nepoznatih, bio je i, prerano preminuli, Dragan PajićPajo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je pokrenuo seriju legendarnih improvizatorskih koncerata – Impronedjeljci, osnovao Orkestar za ubrzanu evoluciju, radio glazbu za filmove i kazališta. Upravo je on, kao osnivač eksperimentalnog benda Cul-de-Sac, zaslužan za manje poznatu stranu tih mitskih 80-ih, onu začetu spontanim svirkama na zagrebačkim ulicama i prolazima.

Kroz postavu tog impro jazz eksperimentalnog sastava, prvog u ovim krajevima, prošlo je bezbroj glazbenika, a među njima i neki od najpoznatijih u našoj glazbenoj povijesti poput Darka Rundeka. Pajinom smrću nije zamrla i želja da se, kako starim fanovima, tako i mladim generacijama približe mogućnosti i atmosfera ovakve vrste muziciranja, te time pomaže u nastajanju novih sličnih glazbenih projekata, proširenju impro scene u Hrvatskoj i regiji te čuvanju uspomene na Paju. To je zadaća i ovog koncerta, koji se održava upravo na Pajin rođendan, i na kojeg vas pozivamo da dođete otvorena uma, željni novih iskustava i očekivajući neočekivano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga će puta ovaj mnogoljudni impro orkestar nastupiti u sastavu: Darko Rundek, Damir Prica Capri, Andreja Košavić Kurelec, Igor Pavlica, Neven Jurić, Franjo Glušac, Bruno Vorberger, Miro Manojlović, Nikola Vincelj - Jinks, Miodrag Krencer - Mic i gosti...

Uz glazbeni dio programa, održat će se i izložba plakata i grafika stalnog suradnika Cul-de-Sac-a – Nikole VinceljaJinxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo