Kukuriku, Bandić i HDZ u utrci za Jelačićev trg

Kukuriku koalicija, HDZ i Milan Bandić žele predizborni skup na glavnom zagrebačkom trgu. No, problem je nastao zato što svi žele termin 1. prosinca.

18.11.2011.
12:13
VOYO logo

Ured za komunalne poslove dosad je zaprimio samo tri zahtjeva za održavanje predizbornog skupa na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i to od Kukuriku koalicije, Bandića i HDZ-a.

No, problem je nastao pošto svi žele predizborni skup za 1. prosinca. U Kukuriku koaliciji su jako ljutiti i tvrde da su prvi predali zahtjev za 1. prosinca. "Mi smo takav zahtjev Uredu za graditeljstvo i komunalne poslove uputili još 4. listopada, dakle tri dana prije nego što je 7. listopada gradonačelnik Milan Bandić objavio svoju kandidaturu za natjecanje na parlamentarnim izborima. Znači da prije tog datuma nije niti mogao predati zahtjev. No, poručili su nam da smo zakasnili. Kažu da je prvi zahtjev uputio nezavisni kandidat Milan Bandić, da je HDZ to učinio drugi, a da smo mi tek na trećem mjestu", kažu u Kukuriku koaliciji piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boje se da im Bandić smješta i da igra za HDZ. Naime, smatraju da će Bandić središnji trg dobiti 1. prosinca, HDZ-u će prepustiti termin 2. prosinca, a nakon ponoći počinje predizborna šutnja.

U povjerenstvu koje rješava molbe za održavanje predizbornih skupova potvrdili su da su zaprimili ta tri zahtjeva, ali da još ništa nije odlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručili su da će o tome tko će dobiti pozornicu 1. prosinca odlučiti u petak na sjednici. No, šef Ureda za graditeljstvo Davor Jelavić za Večernji list je potvrdio da će pozornicu 1. prosinca dobiti Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo