vrijednost 220.000 kuna / Kuja Lana u automobilu nanjušila 11,2 kilograma marihuane

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Prilikom kontrole vozila i vozača korišten je službeni pas za otkrivanje droga Lana, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge na području stražnjeg sjedala vozila

31.10.2015.
13:25
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Zahvaljujući kuji Lani, policijskom psu za otkrivanje droga, i njenom istančanom njuhu zagrebačka je policija zaplijenila 11,2 kilograma marihuane vrijedne 220.000 kuna, te uhitila 42-godišnjaka koji je 'travu' skrivao u automobilu.

Policija je u subotu priopćila kako je osumnjičenika kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, nakon što ga je prije dva dana na odmorištu Ježevo sjever uz autocestu Zagreb-Lipovac zaustavila u automobilu vinkovačkih registaracija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U kontroli vozila sudjelovala je i kuja Lana, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge na području stražnjeg sjedala. Uz sudski nalog automobil je pretražen te je ispod stražnjeg sjedala i tapecirunga bočnih strana prtljažnog prostora pronađeno deset paketa s marihuanom, ukupno teškom 11,2 kilograma i vrijednom oko 220.000 kuna. U uličnoj prodaji na malo cijena bi, tvrde u policiji, dosegla i znatno veći iznos. 

 Napominju kako je Lana tijekom prošlogodišnjeg kolovoza također bila glavni policijski "alat" u sprječavanju krijumčarskog lanca droge, kada je na graničnom prijelazu Bregana–Obrežje na izlazu iz Hrvatske u "renaultu" makedonskih registracija pronašla 6,3 kilograma heroina, vijednog oko 1,4 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike