'SAMO 2 ZBOG PROBLEMA' / 'Kruži argument od 30 ministara, a Macron u Francuskoj promijenio njih 67. Kraće je na vlasti od mene'

Referirao se i na kritike u javnosti kako se Habijan kao pravnik ne može baviti gospodarstvom. 'Ne može mu biti mana to da je pravnik, ne znam tko to potencira. Ne mora uvijek to biti čovjek s profesijom iz nadležnosti tog ministarstva. On ima iskustva i došao je tu fazu da može preuzeti takvu dužnost', naglasio je premijer

18.12.2023.
17:35
VOYO logo

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je kako je kandidat za ministra gospodarstva Damir Habijan dobio podršku svih tijela te da idu na njegovo potvrđivanje u Hrvatski sabor, a na navode da je smijenio 30 ministara uzvratio je da Macron koji je kraćena vlasti promijenio njih 67.

"Moja očekivanja od njega (Habijana) su dobra, on je iskusan političar i zastupnik. U Saboru je bio vrlo vidljiv. Odvjetnik je, pravnik, bavio se korporativnim pravom… Mislim da je njegova prva zadaća da dobro preuzme konce, to je veliko ministarstvo i ima puno nadležnosti", kazao je Plenković u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora stranke u hotelu Westin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TAKO MISLI DIO OPORBE /

Ni u zimu, ni na proljeće, već na izbore u kasno ljeto? Hoće li ih Plenković pomaknuti zbog afera? 'To mu neće pomoći'

Image
TAKO MISLI DIO OPORBE /

Ni u zimu, ni na proljeće, već na izbore u kasno ljeto? Hoće li ih Plenković pomaknuti zbog afera? 'To mu neće pomoći'

Referirao se i na kritike u javnosti kako se Habijan kao pravnik ne može baviti gospodarstvom. "Ne može mu biti mana to da je pravnik, ne znam tko to potencira. Ne mora uvijek to biti čovjek s profesijom iz nadležnosti tog ministarstva. On ima iskustva i došao je tu fazu da može preuzeti takvu dužnost", naglasio je premijer.

Ustvrdio je i kako po internetu kruži argument o odlasku ukupno 30 njegovih ministara. "Macron je u Francuskoj promijenio 67 ministara, a on je kraće na vlasti nego ja. Ispada da su svi otišli zbog problema, ali samo ih je dvoje otišlo zbog sumnje u nezakonita dijela. Samo dvoje, od 30”, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je i kako su sa sjednice Vlade uputili priopćenje i formalni zahtjev za održavanje izvanredne sjednice Sabora. "Ona će prema riječima predsjednika Sabora Jandrokovića biti u srijedu. Prije toga će biti Habijanovo predstavljanje na odborima", pojasnio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo