KRSTIČEVIĆ S KOLINDOM NA PROSLAVI DANA DUBROVAČKIH BRANITELJA: / 'Drago mi je što će ulica dobiti ime generala Janka Bobetka'

Image
Foto: Pixsell

Bio je zapovjednik južnog bojišta i svakako je zaslužan za slobodu hrvatskog juga.

6.12.2019.
14:15
Pixsell
VOYO logo

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u petak u Dubrovniku na proslavi Dana dubrovačkih branitelja kako Hrvatska slavi mir i slobodu te gradi snažnu Hrvatsku vojsku, koja čuva Hrvatsku i jamac je mira i sigurnosti.

Krstičević je kao izaslanik premijera, zajedno s predsjednicom države Kolindom Grabar- Kitarović i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirkom Šundovim, na brdu Srđ ponad Dubrovnika položio vijence na spomen-križu u počast poginulim hrvatskim braniteljima. "Obrana Srđa 6. prosinca 1991. godine bila je epska borba hrvatskih branitelja protiv velikosrpske i crnogorske agresije i bahatosti, u jeku njihovih osvajanja hrvatskih krajeva. Zahvaljujući hrvatskim braniteljima nisu uspjeli prošetati Stradunom", istaknuo je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Vlade RH izrazio je duboku zahvalnost dubrovačkim i svim ostalim braniteljima koji su dali golem doprinos slobodi Dubrovnika, hrvatskog juga i čitave Hrvatske.

"Najveću zahvalnost iskazujemo obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja", naglasio je te dodao kako mu je drago što će ulica u Dubrovniku dobiti ime generala Janka Bobetka, 'oca moderne hrvatske vojske'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mimohod na ulicama Dubrovnika

"Bio je zapovjednik južnog bojišta i svakako je zaslužan za slobodu hrvatskog juga. Lijepo će biti vidjeti i hrvatske vojnike u mimohodu ulicama Dubrovnika u čast dubrovačkim braniteljima", izjavio je Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov rekao je da je obrana Srđa bila obrana Dubrovnika i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba još više naglasiti i vrednovati obranu Srđa i njegovih branitelja. Svih Dubrovčana, ali i svih drugih postrojbi koji su bili na Srđu. Trebamo poticati da se o ovome piše, a da mladost o ovome uči, u vojnim školama, ali i općenito. Emocije rade, jer Hrvatska nikad ne bi bila ista s ili bez Dubrovnika. Zato iskazujemo iskrenu zahvalnost dubrovačkim braniteljima. Mi koji smo kasnije došli pomoći u deblokadi i oslobađanju juga Hrvatske, pod vodstvom generala Janka Bobetka, to smo učinili zajedno. Hrvatsko zajedništvo je naša velika vrijednost", istaknuo je Šundov.

Svečano otvaranje Ulice generala Janka Bobetka

Proslava Dana dubrovačkih branitelja počela je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod križa na groblju Boninovo, bošnjačkom groblju Boninovo, ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a te na Liechtensteinovom putu za stradale vatrogasce i pripadnike Hrvatske ratne mornarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popodne će se u starom gradskom Portu odati počast pomorcima i braniteljima stradalima na moru, a središnja svečanost održat će se na svečanom otvaranju Ulice generala Janka Bobetka, nakon čega će uslijediti mimohod postrojbi Domovinskog rata ulicama grada.

U večernjim satima u dubrovačkoj Katedrali služit će se misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, pred Festivalskom palačom, koja je u agresiji izgorjela, projicirat će se „3D mapping“ video projekcija razaranja grada, a potom na Stradunu slijedi koncert Marka Perkovića Thompsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo