KRŠĆANSKO MILOSRĐE: / Zadarska nadbiskupija izbacila branitelja na cestu i izgradila vilu s apartmanima!

Image

Iako je prošao rok od osam koji im je Zadarska nadbiskupija dala, obitelj Mika nije i neće mirno izići iz trošne nekretnine u Ulici don Ive Prodana u samom srcu grada Zadra.

20.9.2016.
21:43
VOYO logo

Crkva želi istjerati obitelj Mika iz stana u kojem žive već pedeset godina, piše Slobodna Dalmacija. Trošnu nekretninu na koju nisu ni obraćali pozornost dok je Toni Mika nije počeo obnavljati svojim novcem.

"Nije mi jasno kako im, uz sve silne nekretnine koje imaju, treba baš naš stan, koji je potpuno derutan i za koji su se pravili da ne postoji dok ga nisam sam počeo obnavljati", zavapio je Mika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRAMA ZADARSKE OBITELJI: Nadbiskupija ih želi deložirati iz stana u kojem žive 50 godina

Izbacili branitelja

Sličan je i slučaj Ivice Grgeca čiji je stan Zadarska nadbiskupija pretvorila u raskošni penthouse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije četiri godine iz trošnog stana u Varoši, na zahtjev Zadarske nadbiskupije, iseljen je tada 40-godišnji Ivica Grgec, branitelj s dijagnozom epilepsije i teškog oblika PTSP-a koji je zaradio na ratištima po Hrvatskoj i Bosni. Kao razlog iseljenja ljudi koji su u tim stanovima živjeli i više od 20 godina navedene su pastoralne potrebe. Točnije, kako im te nekretnine trebaju za smještaj svećenstva.

Molio sam ih da me ostave

"Otiđite tamo u Varoš, odakle su na ulicu izbacili mene s djetetom i pogledajte što se sada tamo nalazi umjesto one trošne, kamene kuće. Vila s apartmanima! A mene su, dok sam molio u župi i Nadbiskupiji da nas tamo ostave, uvjeravali kako mi ne mogu izići u susret jer im taj stan treba za svećenike i pastoralne potrebe " zgraža se Grgec danas, četiri godine nakon što je izišao iz stana koji je njegov djed Josip Rubelj oporučno ostavio Crkvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molio sam ih da me ostave, da ću im plaćati najamninu, odlazio u župu, ali bez uspjeha. Samo su ponavljali da im to treba za pastoralne potrebe i njihove svećenike, to mi je rekao čak i župnik kojega sam otišao moliti za pomoć. Još sam od njihova odvjetnika čuo kako mi je pametnije da sam iziđem iz stana nego da me oni tuže, jer ću na kraju biti deložiran i još morati platiti sudske troškove" prisjeća s Grgec koji je na koncu ipak odustao:

"Odakle da još i to platim kada prihoda nemam. A kako je i moja obitelj bila protiv toga da se s njima sporimo, jer je zakonski sve bilo čisto, jednostavno sam pokupio svoje stvari i otišao iz tog stana", kaže Grgec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo