SPORNO PUTOVANJE: / Stručnjaci za sigurnost brane Reinera, a stigla je i reakcija iz Sabora

Image
Foto: Pixsell, Goran Jakuš

Nakon što je šef Sabora Željko Reiner u subotu pod rotirkama odjurio na skijanje, zaobišavši sve kolone, oglasili su se i iz Sabora, ali i stručnjaci za sigurnost.

3.1.2016.
11:53
Pixsell, Goran Jakuš
VOYO logo

Nakon što se u subotu podigla velika bura oko odlaska predsjednika Sabora Željka Reinera na skijanje pod policijskom pratnjom, uz pomoć koje je zaobišao sve kolone na graničnom prijelazu, u nedjelju su se o svemu oglasili i iz Sabora.

Image
NA SKIJANJE POD ROTIRKAMA: /

Što kaže Reiner, a što u Mostu

Image
NA SKIJANJE POD ROTIRKAMA: /

Što kaže Reiner, a što u Mostu

"Nijedna štićena osoba, pa tako ni sam predsjednik Hrvatskoga sabora, nema utjecaja na provođenje tih propisa, nego je za to zadužena Uprava za posebne poslove sigurnosti Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, koja obavlja policijske poslove osiguranja i zaštite štićenih osoba", stoji, među ostalim, u priopćenju Službe za medije Hrvatskog sabora koje je objavio HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije sigurnosno preporučljivo da stoji u koloni"

I stručnjaci za sigurnost kažu da je pratnja za Reinera uobičajena praksa. "To je uobičajena praksa i za druge državnike. Moramo imati u vidu da za štićenu osobu prve kategorije ne bi bilo sigurnosno preporučljivo da stoji u koloni", prokomentirao je za HRT stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

Podsjetimo, takvih kontroverznih situacija bilo je i ranije. Pitanja troškova postavljala su se i kod zimovanja sad već tehničkog ministra zdravstva Siniše Varge, ali i kad je danas tehnički premijer Zoran Milanović u listopadu 2013. "uzeo je predah" na povratku iz BiH i Vladinim avionom sletio na Krk zbog "privatnog posjeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo