Kritikuju prethodnike, koriste iste privilegije!

Ministar pravde Selaković uzima isti novac za naknade i povlastice kao i bivša ministarka Malović

21.7.2013.
11:05
VOYO logo

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, koji je oštro i na sva usta kritikovao stanje u pravosuđu za vreme mandata funkcionerke DS Snežane Malović, sada koristi potpuno identične privilegije kao i njegova prethodnica, saznaje Trojka!

Brojke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

132.996 dinara zarađivala Malovićeva kao ministar 129.838 dinara zarađuje Selaković kao ministar 30.354 dinara iznose naknade u VSS i DVTSelaković, naime, iako konstantno tvrdi da je stanje u srpskom sudstvu i tužilaštvu koje je nasledio od Malovićeve katastrofalno, odlučio je da prihvati i dve povlastice koje taj isti sistem donosi – novčane naknade u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca!

Aktuelnom ministru pravde, dakle, u pravosudnom sistemu koji je „u nokdaunu“, ne smeta da sebi obezbedi prihod više!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ostalo isto, samo nje nema

Uvidom u Selakovićev imovinski izveštaj, koji je predao Agenciji za borbu protiv korupcije 24. avgusta 2012. godine, jasno se vidi da ministar pravde osim državne plate koja iznosi 99.484 dinara, mesečno zaradi i dodatnih malo više od 30.000 dinara, odnosno 15.177 dinara kao član Visokog saveta sudstva i još toliko kao član Državnog veća tužilaca.

Identične prihode, izuzev plate i (kasnije) zarade u Skupštini Srbije, prijavila je i Snežana Malović u svom imovinskom izveštaju koji je Agenciji za borbu protiv korupcije podnela 27. avgusta 2012. godine, po odlasku s funkcije ministra pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako, dakle, Selaković u sistemu prethodnika koji kritikuje nesmetano zarađuje ukupno 129.838 dinara ili oko 1.140 evra, u državi gde prosečna plata, prema državnoj statistici, iznosi malo više od 350 evra.

Tako je govorio Selaković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku pravosudni sistem u Srbiji nije na zavidnom nivou (12. februar 2013.)

Reforma koju je sprovodila prethodna Vlada bila je gotovo katastrofalna loša (19. mart 2013.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvorena je skupa i neefikasna mreža sudova koja je građanima otežala pristup pravdi i zato bi sve to trebalo promeniti (28. jun 2013.)

Tragom ove informacije, pozvali smo ministra Selakovića i da bi ga pitali kako komentariše činjenicu da je toliko kritikovao pravosudni sistem koji je nasledio od Malovićeve, a koristi privilegije koje taj isti sistem daje, međutim on je ignorisao naše pozive i sms poruke, pa smo ostali uskraćeni za odgovor na pitanje: Zašto se nije odrekao zakonskih privilegija koje daje, prema njegovom mišljenju, «loš sistem»?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, Selaković je funkciju ministra pravde preuzeo u maju 2012. godine, posle parlamentarnih izbora, dok je Malovićeva otišla u republičke poslanike. Snežana Malović, međutim, krajem prošle godine napustila je Skupštinu Srbije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo