Kriminalci će po prepaid kartice ići preko granice

Iako Operativno-tehnički centar za nadzor telekomunikacija očekuje da do 30.

4.2.2010.
12:56
VOYO logo

arti-201002030765006Prema Zakonu o elektroničkim komunikacijama, operateri su dužni nadležnim institucijama omogućiti identifikaciju korisnika usluga, no iz tog zakona ne proizlazi nikakva obaveza registracije anonimnih prepaid korisnika, piše Jutarnji list.

S druge strane, prema prijedlogu koji je potpisao ravnatelj Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija Dinko Majić, očekuje se da je planirani početak obveze registriranja anonimnih korisnika počeo prvog siječnja ove godine, dok bi prijedlog u potpunosti trebao zaživjeti do 30. lipnja 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći operateri ne razumiju što se želi postići provedbom registracije anonimnih prepaid korisnika, jer će pripadnici podzemlja i ostali koji će željeti slobodno razgovarati preko mobitela, moći otići po start-pakete u BiH, Srbiju, Sloveniju i Makedoniju, jer te zemlje nemaju, niti planiraju provesti takvu obvezu.

Osim toga, piše Jutarnji list, kriminalci znaju i mnoge druge metode prikrivanja identiteta i skrivanja brojeva, dok operateri strahuju da će im zbog ove odluke mogao pasti broj korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni čanak:

arti-201002020624006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo