okupljeni ostali bez daha / 'Krila Oluje' spektakularnom predstavom oduševila sve na mimohodu i zaradila ovacije

Demonstracija koju su izveli pripadnici akrobatska grupa 'Krila Oluje' zaradila je ovacije pratitelja svečanog vojnog mimohoda

4.8.2015.
19:09
VOYO logo

Akrobatska grupa "Krila Oluje" u švicarskim zrakoplovima Pilatusima oduševila je svojim programom pratitelje svečanog vojnog mimohoda, kojim Hrvatska u utorak u Zagrebu obilježava 20. obljetnicu akcije "Oluja".

U svečanom mimohodu sudjeluje oko tri tisuće ljudi, 300-tinjak vozila i 30-ak zrakoplova, a kolona koja se kreće Vukovarskom ulicom, gdje se mimohod održava, duža je od četiri kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petlja u Delta 6 formaciji, bačvasti valjak, manevri su koje su, zbog zahtjevnosti i atraktivnosti, okupljeni na mimohodu pratili gotovo bez daha.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

(Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piloti "Krila Oluje", koji u srijedu slave desetu godišnjicu osnutka, odabrani su među pilotima i nastavnicima letenja iz sastava Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze u Zadru.

U okviru letačkog programa mimohoda, Zagreb su nadletjeli i helikopteri različitih namjena, air traktori, canadairi te MiG-ovi koji su otvorili i koji će zatvoriti svečanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio tog programa je i atraktivna taktička vježba izvlačenja i spuštanja niz konope, koju ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke izvode pripadnici specijalnih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo