ŽESTOKA REAKCIJA / Beljak gradonačelnici Samobora: 'Prijavite me DORH-u, USKOK-u i OLAF-u. Ili ću u suprotnom onda ja prijaviti vas'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Prozvao je gradonačelnicu Škrobot i direktora gradskog poduzeća Komunalac zbog jučer održene konferencije za medije 

29.9.2022.
13:13
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Bivši gradonačelnik Samobora Krešimir Beljak pozvao je u četvrtak svoju nasljednicu Petru Škrobot i direkora Komunlaca Renata Raguža da ga prijave DORH-u i USKOK-u ako smatraju da su otkrili nepravilnosti u gradskom komunalnom poduzeću.

"Ako su sve te silne revizije plaćene stotine tisuća kuna pokazale da je sve što govorite javnosti o meni i mom dvanaestogodišnjem poslovanju istina, zakonska dužnost vam je prijaviti me DORH-u, USKOK-u i OLAF-u. Ili ću u suprotnom onda sigurno ja prijaviti vas, po člancima 148., i 149. Kaznenog zakona, za sramoćenje i klevetu ili, ako me lažno prijavite, po članku 304, za lažno prijavljivanje kaznenog djela", napisao je Beljak na Facebook grupi "Grad Samobor - bivša gradska uprava" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik HSS-a prozvao je gradonačelnicu Škrobot i direktora gradskog poduzeća Komunalac zbog jučer održene konferencije za medije na kojoj su ustvrdili da su u istom poduzeću zatekli gotovo 10 milijuna kuna ukupnog gubitka, 7,5 milijuna kuna potraživanja za komunalnu naknadu te dugove starije od 15 godina. Tvrde da su zatekli i nepravilnosti u gospodarenju otpadom te u prijenosu pojedinih nekretnina u privatno vlasništvo.  

Image
OPET ŽUSTRO U SABORU /

Na raspravi oko pljačke Ine zakačili se Zurovec i Beljak: 'Za razliku od vas, mene policija nije vezala lisicama za radijator'

Image
OPET ŽUSTRO U SABORU /

Na raspravi oko pljačke Ine zakačili se Zurovec i Beljak: 'Za razliku od vas, mene policija nije vezala lisicama za radijator'

'Gomila laži'

Beljak je te navode nazvao je "smiješnom gomilom laži, uvreda, kleveta i pokušaja obmana javnosti od strane ekipe koja nije naučila elementarne stvari oko zakonskih odredbi načina funkcioniranja grada i gradskih poduzeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je spreman odustati od prijava ako mu se iz gradske vlasti ispričaju te je uvjeren da strahuju od njegove ponovne kandidature na sljedećim lokalnim izborima. 

"Mene pokušavaju zgaziti već 15 godina i još za sada nitko nije uspio, još sam nekim čudom tu. A pokušavali su to malo veći igrači od vas. Ali tko zna, možda vi ipak uspijete u onome u čemu nisu uspjele razne tajne službe, mafijaške strukture i HDZ", napisao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo