Nemirni izbori / Neslužbeni rezultati: Krešimir Luetić izabran za novog predsjednika Hrvatske liječničke komore

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Za Luetića je glasalo oko 2.500 liječnika, koji su po prvi puta imali elektorničko glasanje za predsjednika i članove skupštine

27.5.2019.
19:33
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Za novog predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK), koji su održani od 20. do 26. svibnja, neslužbeno je izabran Krešimir Luetić, dosadašnji prvi dopredsjednik komore i vršitelj dužnosti predsjednika.

Za Luetića je glasalo oko 2.500 liječnika, koji su po prvi puta imali elektorničko glasanje za predsjednika i članove skupštine. Na izbore je, prema neslužbenim informacijama, izašlo oko 5000 liječnika od nešto više od 19.000 s pravom glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalih pet kandidata za čelnu osobu liječničke komore, Ada Barić Grgurović dobila je oko 850 glasova, smijenjeni predsjednik komore Trpimir Goluža oko 700, Miran CvitkovićHrvoje Tomasović oko 180, a Matija Majić 70-ak glasova.

Izbori u HLK nisu prošli mirno, pojedini kandidati tvrdili su da su izbori nelegitimni te da je zbog elektroničkog glasanja 30 posto liječnika ostalo bez mogućnosti glasanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Konačni rezultati izbora za vodstvo komore bit će objavljeni nakon što Središnje izborno povjerenstvo prebroji glasove za Skupštinu, koje je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo