Krecu suceljavanja na HRT-u, ali bez dvoje najjacih kandidata

Hrvatska radiotelevizija ipak ce organizirati dva suceljavanja predsjednickih kandidata, makar ono prvo, zakazano za veceras u 20 sati na HRT4 bilo posve krnje.

9.12.2014.
9:08
VOYO logo

Ivo Josipovic odluku je donio odavno. Mladenka Saric, glasnogovornica njegovog Izbornog stozera, potvrduje da su im bila ponudena dva suceljavanja i objasnjava kako zbog intenziteta kampanje nisu mogli pristati nego na jedno. To sto ce suceljavanja biti i bez aktualnog predsjednika, njegov izborni stozer ne smata. Da na prvo HRT-ovo suceljavanje, i prvo televizijsko suceljavanje u ovoj kampanji nece ni Kolinda Grabar Kitarovic, potvrdio je Novom listu jucer kratko Mladen Pavic, glasnogovornik njenog Izbornog stozera, bez elaboriranja zbog cega je takva odluka donesena. Na Prisavlje ce zato Milan Kujundzic. Smatra da se suceljavanje ne dogada ni zbog Josipovica ni zbog Grabar Kitarovic, ali upravo strasnom drzi odluku vodstva HRT-a da suceljavanje organizira na specijaliziranom informativnom HRT4 kanalu. Zbog toga sto je suceljavanje prebaceno na cetvorku, pisao je glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu, ravnatelju programa HRT-a Sasi Runjicu i predsjednici Programskog vijeca HRT-a.

''Bude li suceljavanje na HRT4, to ce im ostati zapisano i to im hrvatski narod nece oprostiti. To je sumrak demokracije i o tome ce biti izvijestene i europske institucije. Jer, sto ima vaznije nego hrvatskim biracima omoguciti da se informiraju sto koji predsjednicki kandidat nudi'', istice Kujundzic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HRT-u ne vide problem

S HRT-a porucuju kako ne vide problem, sve da na suceljavanje ne dode nitko od kandidata. Cinjenica je, medutim, da jos prosli tjedan ovo suceljavanje na HRT-u nije spominjao nitko. I sluzbeno se govorilo samo o suceljavanju zakazanom za 26. prosinca uz izravan prijenos na HRT-u 1 i HRT-u 4. Upozorio je na to prvi Milan Kujundzic uz tvrdnju da Josipovic izbjegava suceljavanje. U konacnici HRT ipak ima dva suceljavanja, ali ne zbog Kujundzica, vec zbog HRT-ovih pravila za pracenje izbora, koja su s Prisavlja odaslana stozerima i u kojima se HRT obvezuje na dva suceljavanja. Netko je, cini se, shvatio da postoji obveza koju je HRT sam sebi nametnuo i koju valja odraditi.

Otprilike u isto vrijeme kada se na HRT-u donosila odluka da ce se ipak ici u dva suceljavanja, ravnatelj programa HRT-a smijenio je voditelja projekta pracenja predsjednickih izbora Gorana Rotima i na njegovo mjesto postavio Renata Kunica. Navodno je tome ponajvise kumovalo posve razlicito videnje koncepcije suceljavanja. Rotim nece biti medu cetvero novinara koji ce, uz moderatoricu Danielu Trbovic, na Stefanje ispitivati kandidate. Cinit ce to Dragan Nikolic, Aleksandar Stankovic, Katarina Perisa Cakarun i Eliana Candrlic. Rotim ce s Mirjanom Posavec predstaviti kandidate u polusatnim televizijskim emisijama koje ce od 15. do 18. prosinca emitirati na HTV-u 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.novilist.hr/Scena/TV/Prvo-pa-krnje-Vecerasnje-suceljavanje-na-HRT-u-bez-dvoje-najjacih-kandidata

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike