odmak političara od realnog svijeta / Kreativnost u stranačkim kampanjima posljednjih godina u ozbiljnoj krizi: razlog se krije u financijama?

Većina stručnjaka smatra da je kreativnost u stranačkim kampanjama posljednjih godina u ozbiljnoj krizi

22.8.2016.
19:06
VOYO logo

Mjesne proslave - od Hvara, preko Varaždina do Barbana koriste hrvatski političari umjesto skupova kako bi šarmirali građane koji su se posve drugim povodom našli na gradskim trgovima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranijih godina velebni skupovi i pjevačke zvijezde, pogotovo za parlamentarne izbore 2007. Ni SDP tada nije štedio na pjevačima. Još u Račanovo vrijeme birače su zabavljali Goran Bare i Severina.

Ove godine ne razmeću se pjevačima, ali ni plakatima, dok su za izbore 2011. i prije početka službene kampanje gradovi bili prelijepljeni plakati stranaka i kandidata. Danas, 5 godina kasnije, građanima se s panoa u glavnom gradu obraćaju Milan Bandić i Laburisti. Ostalih nema ili nisu primjetljivi.

Stručnjaci pretpostavljaju da se razlog krije i u financijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štede novce time što ne izlaze u kampanju prerano, ne plaćaju medijski prostor. u principu čekaju zadnji trenutak kad će izać i potrošit najmanje novaca", izjavio je Igor Stanišljević, kreativni direktor agencije Parabureau.

Nove slogane političara građani nisu zapamtili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sociolog Dražen Lalić smatra da je, uz sveprisutni 'Zna s'e, bilo još dobrih slogana, no ove godine, tvrdi, poruke su zakazale.

"Ova baš ni jednu poruku u svakom slučaju ni jednu koja bi se mogla usporediti sa sloganima 'Zna se' HDZ-a ili 'Dobar život svima, a ne samo njima' SDP-a iz 90 -ih godina", smatra Lalić.

Manjak kreativnosti pripisuje odmaku političara od realnog svijeta.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se manje radi o podcjenivanju birača, a više o egocentrizmu naših političkih aktera", dodaje.

Spot za sada ima tek Milan Bandić.​ Reklame spremaju i ostali, baš kao i plakate, a tko je najkreativniji - odlučit će birači. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo