'KRALJ LAMINATA' NAPRAVIO KORAK KA ULAGANJU OD MILIJARDE KUNA: / Ogulinu uplatio 13,4 milijuna kuna, ali većinu će dobiti natrag

Image
Foto: PIXSELL

Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja kaže da od trenutka uplate do povrata novca Bjelinu na posebnom računu Grada Ogulina bit će oročeno 11,7 milijuna kuna.

9.1.2018.
18:12
PIXSELL
VOYO logo

'Kralj laminata' učinio je prvi korak ka ulaganju od čak milijarde kuna u Hrvatskoj. Ogulinska tvrtka Bjelina Hrvata iz Švedske Darka Pervana uplatila je 13,4 milijuna kuna Gradu Ogulinu nakon što je Gradsko vijeće odobrilo prodaju 22 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni.

Image
U HRVATSKU STIŽE INVESTICIJA TEŠKA GOTOVO NESTVARNIH MILIJARDU KUNA: /

'Kralj laminata' gradi tvornicu i otvara 600 novih radnih mjesta

Image
U HRVATSKU STIŽE INVESTICIJA TEŠKA GOTOVO NESTVARNIH MILIJARDU KUNA: /

'Kralj laminata' gradi tvornicu i otvara 600 novih radnih mjesta

Ipak, Ogulin će većinu tog iznosa morati vratiti zbog dogovora Grada i tvrtke Bjelin u kojem stoji da će zemljište biti otkupljeno po cijeni od 8 eura po četvornom metru, no nakon što ova tvrtka u novom pogonu u Poduzetničkoj zoni zaposli prvih 50 radnika, Grad Ogulin će investitoru vratiti 7 eura po četvornom metru, tako da je prava zarada grada 1,7 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oročen novac

Kako je OGportalu rekao zamjenik gradonačelnika DanielVukelja, od trenutka uplate do povrata novca Bjelinu na posebnom računu Grada Ogulina bit će oročeno 11,7 milijuna kuna. Radi se o mjeri za poticanje investicija i stvaranju radnih mjesta, a odnosi se na sve investitore, poručuju iz gradske uprave.

Podsjetimo, gotovo nevjerojatnih milijardu kuna trebalo bi iznositi ulaganje u Poduzetničkoj zoni u Ogulinu, gdje tvrtka Bjelin švedskog poduzetnika i ‘kralja laminata’ Darka Pervana namjerava graditi nove pogone na čak 23 hektara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći izumitelj drvne industrije

Inače, Darko Pervan (71) važi za najvećeg izumitelja u drvnoj industiji. U svijetu je danas više od 1600 patenata njegove tvrtke od kojih je njih više od 1000 napravio sam. Pervan je rođeni Zagrepčanin, no zbog oca Splićanina i majke Dubrovkinje kaže da je zapravo pravi Dalmatinac.

Njegov životni put odredila je očeva životna odluka da presele u Švedsku kada je imao svega osam godina. Kao mladić je počeo raditi u jednoj velikoj tamošnjoj kemijskoj tvrtki, brzo je napredovao, no nakon nekoliko godina odlučio je pokrenuti obiteljski biznis. I nije pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov vjerojatno najpoznatiji izum je click spoj laminat, proizvod koji je plod razmišljanja kako napraviti laminat otporan na vlagu. Samo licencija na taj proizvod koji se danas proizvodi diljem svijeta njegovoj je kompaniji donijela oko 800 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo