Kozmo i Lidl upozorili da u njihovo ime šalju lažne SMS-ove građanima

Lidl i Kozmo u ponedjeljak su navečer na svojim stranicama na Facebooku objavili upozorenja vezana uz pojavu SMS-ova koji potrošače 'navlače' na lažne nagradne igre te ih nazivaju dobitnicima.

5.3.2013.
7:03
VOYO logo

Trgovačke kuće Lidl i Kozmo upozoravaju građana Hrvatske na pojavu lažnih nagradnih igara o kojima se obavijesti dobivaju putem SMS poruka. O njima su izvijestile u ponedjeljak navečer na svojim Facebook stranicama. U porukama stoji kako se kupci nagrađuju s bonom u vrijednosti 300 kuna, odnosno 400 kuna.

"Čestitamo! Osvojili ste poklon bon od 400 kuna. Za preuzimanje nagrade pošaljite sms sadržaja 'TXT KOZMO' na broj 88208. Vaš Kozmo", glasi poruka koja se šalje u ime Kozma. Ista je poruka i za Lidl, ali samo s "bonom od 300 kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne odgovarajte na poruke

"Obavještavamo Vas kako postoji mogućnost da na svoj mobilni aparat ili sličan telekomunikacijski uređaj zaprimite zavaravajuću poruku u kojoj se navodi da ste dobitnik 'LIDL' poklon bona u vrijednosti od 300 kuna, a kako biste isti realizirali potrebno je poslati SMS poruku sljedećeg sadržaja: 'TXT LIDL' na brojeve 88208 ili 88108. Želimo Vas informirati kako spomenute SMS poruke ne stoje ni u kakvoj vezi s trgovačkim društvom Lidl Hrvatska, niti su dio marketinških aktivnosti tvrtke. Riječ je o zloupotrebi zaštićenog naziva 'LIDL'", objavio je Lidl na svojoj Facebok stranici upozoravajući potrošače da ne odgovarau na sporne SMS-ove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo