KOVAČ KAŽE DA JE HDZ OSLOBODIO HRVATSKU: / 'Nisam razmišljao da napustim stranku, mnogi će se vratiti HDZ-u'

Image

Kovač je poručio da ulaze u izbore s vjerom da će pobijediti i da jedino HDZ može spriječiti dolazak SDP-a i partnera na vlast

17.6.2020.
19:18
VOYO logo

Miro Kovač, koji je izgubio na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, na kojima je bio oponent šefu stranke i premijeru Andreju Plenkoviću, rekao je da je sastavljanje lista težak trenutak za političke stranke - treba napraviti balans, imati ljude koji su prepoznatljivi, ali i nove ljude, mlađe i starije, iskusnije i manje iskusne. Isto tako kazao je kako nije tražio nikakve posebne pozicije te da je dobio počasno 14. mjesto.

"Uvjeren sam da ću i ovoga puta biti prepoznat kao čovjek koji se bori za snažan HDZ, za zajedništvo u HDZ-u, na taj način za zajedništvo u Hrvatskoj", rekao je Kovač gostujući u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ SASTAVIO LISTE, NA NJIMA SU KOVAČ, CULEJ, KALMETA...; Plenković odgovorio Škori: /

'To što je rekao je ucjena, na to neću pristati'

Image
HDZ SASTAVIO LISTE, NA NJIMA SU KOVAČ, CULEJ, KALMETA...; Plenković odgovorio Škori: /

'To što je rekao je ucjena, na to neću pristati'

Kaže da je mogao biti i na stotom mjestu te da je dovoljno prepoznatljiv da bi mogao pomoći.

"Nisam čudotvorac, ali uvjeren sam da ću pokazati da u HDZ-u postoji zajedništvo, da se uvažava i različitost, ali kad treba u ključnim trenucima pokazati snagu, onda smo svi skupa tu", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačiji pristup

Na primjedbu da je drugačije govorio prije tri mjeseca, tijekom unutarstranačkih izbora, Kovač je uzvratio da je i tada govorio o pobjedi HDZ-a, iako je imao drugačiji pristup. Na pitanje o sadašnjoj komunikaciji s Plenkovićem kaže da u svakim izborima ima povišenih tonova, da je stranačko članstvo odlučilo i da prihvaća njihovu volju.

Za vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, koji je istupio iz HDZ-a, a na unutarstranačkim izborima bio dio Kovačeve ekipe, rekao je da je njegov prijatelj i čovjek koji je odlučio izvan HDZ-a boriti se za svoje stavove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to poštujem i želim mu sve najbolje", rekao je Kovač.

"Uvjeren sam da će se mnogi vratiti HDZ-u", poručio je dodavši da je "HDZ neka vrsta mita u Hrvatskoj" i uključiva stranka koja samo kao takva može pobjeđivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li sam razmišljao o napuštanju stranke odgovorio je niječno.

"Nisam. Bilo je ponuda, ali nisam o tome nikada razmišljao", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo Hrvatsku oslobodili'

Kovač je poručio da ulaze u izbore s vjerom da će pobijediti i da jedino HDZ može spriječiti dolazak SDP-a i partnera na vlast.

"Mi smo Hrvatsku oslobodili, pod vodstvom HDZ-a se to sve ostvarilo, uz sudjelovanje svih hrvatskih građana, naravno, pod vodstvom HDZ-a smo ušli u NATO-savez, pod vodstvom HDZ-a smo završili pregovore o članstvu u Europskoj uniji", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je da u Hrvatskoj stvorimo atmosferu da možete bez nekih posebnih političkih veza normalno funkcionirati. Da možete svoje dijete upisati u školu bez da neke posebne veze koristite, da imamo nultu stopu tolerancije kad je riječ o korupciji, da pravosuđe mora biti neovisno i da možete dugoročno od svoga rada u ovoj našoj zemlji normalno funkcionirati, da ne morate tražiti kruha izvan granica Republike Hrvatske", poručio je.

Pozvao je građane da izađu u što većem broju na izbore, bez obzira na to koga će podržati, dodavši da je glas za njega za zajedništvo u HDZ-u i Hrvatskoj.s

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo