Kosoričina usporedba zgrozila dio srpske javnosti

18.4.2011.
11:18
VOYO logo

U Srbiji su zgroženi jer je hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjednačila "ratno stanje u Vukovaru s nekadašnjim ustaškim logorom smrti u Jasenovcu!", piše beogradski tabloid Alo! u tekstu, tko zna zašto, naslovljenom "Kosorova nazvala Srbe ustašama!"

Usporedbu Jasenovca, u kojemu je stradalo nekoliko stotina tisuća nevinih žena i djece, s Vukovarom, gdje je ubijeno nekoliko stotina ljudi, uglavnom vojnika, ratnih zarobljenika, srpski povjesničar Predrag Marković smatra neumjesnom, piše Alo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U komunističko doba uspoređivali su ustaše s četnicima, nakon toga Bleiburg, gdje su partizani ubijali ustaše, s Jasenovcem, a sada su došli do toga da Vukovar uspoređuju s ovim koncentracijskim logorom, koji je jedno od najvećih stratišta Drugog svjetskog rata. Ova usporedba nikako ne stoji jer je Vukovar bio incident, a Jasenovac institucija koja je trajala za čitavog rata. Zamislite što bi bilo da se netko usudi Židovima relativizirati Auschwitz", izjavio je Marković, a Savo Štrbac iz Veritasa drži kako je ta izjava "čisti revolt i nemoć Kosorove".

"Nakon presude Gotovini i ostalima pokušava se dodvoriti biračkom tijelu, jer joj je poljuljana funkcija i u stranci i u Vladi, pa daje neodgovorne izjave u kojima izjednačava Jasenovac s Vukovarom i Srebrenicom gledajući u tome slamku spasa", kaže Štrbac, dodajući da je hrvatska premijerka "ako je spominjala Vukovar kao simbol stradanja Hrvata i Srebrenicu kao simbol stradanja Muslimana, morala uz njih spomenuti i Oluju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104150653006 arti-201104150907006 arti-201104170112006 arti-201104150432006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo