Kosoričin je imao 75; Zokijev kabinet ima 109 ljudi!

Željko Kuhar iz Sindikata državnih službenika napravio je zanimljivu usporedbu broja vodećih činovnika aktualne i prošle Vlade.

27.1.2012.
16:18
VOYO logo

Glavni tajnik SDLSN-a Željko Kuhar je zaključno s Vladimira FerdeljijaZlatka Komadineprotjerivanjem , izbrojao ukupno 109 ministara, zamjenika i pomoćnika. S tim da popis nije konačan, te Kuhar procjenjuje da bi još mogao rasti!

"Primjedbe do jučer oporbene Kukuriku koalicije zbog (pre)velikog broja državnih tajnika u Vladi Jadranke Kosor i navođenje 'negativnih' primjera Popijačevog i Kalmetinog ministarstva s čak po šest državnih tajnika u svakom, zvuče pomalo smiješno pred naletom vala imenovanja pomoćnika ministara", primjećuje Kuhar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo poljoprivrede je zasad, što se pomoćnika tiče, najbolje "pokriveno" - imaju ih čak sedam!

Debelo ih 'šiju', a 'smanjili' broj za trećinu!?

Dok se između državnih tajnika, kojih je HDZ imao 59, i pomoćnika ministara "vodi mrtva trka s izvjesnom budućom prednošću na strani pomoćnika", piše Kuhar, "Kukuriku Vlada onu HDZ-ovu uvjerljivo 'šije' za 20 zamjenika ministara koji kao dužnosnička kategorija u Kosoričinoj vladi nisu postojali, odnosno zamijenili su ih državni tajnici, a plaća im je veća od tajničke i pomoćničke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je nova Vlada donijela Uredbu o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, prisjeća se Kuhar, premijer Zoran Milanović je naglasio da se time smanjuje ukupni broj visokih dužnosnika i najviših državnih službenika, pa će tako ukupan zbroj zamjenika i pomoćnika ministara nove vlade biti za trećinu manji od zbroja državnih tajnika i ravnatelja uprava bivše vlade.

"Hoće li se ova najava i obistiniti tek će se vidjeti, jer se uredbe o unutarnjem ustrojstvu državnih tijela tek pišu, ali zasad su na najvišim dužnosničkim pozicijama u ministarstvima brojčano nadmoćni dužnosnici aktualne vlade", navodi on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo