Kosor se priprema za prijevremene izbore

Iz vladajuće koalicije procurila je informacija kako se Hrvatska demokratska zajednica, na čelu s Jadrankom Kosor, sve ozbiljnije priprema za prijevremene izbore.

11.3.2010.
23:14
VOYO logo

Za ovu godinu prihod od kriznog poreza planiran je u iznosu od 2,22 milijarde kuna, a procjena je da će ranijim ukidanjem niže stope, u četvrtak najavljenim za 1. srpnja, proračun ostati bez oko 400 milijuna kuna.

Večernjak saznaje da nakon najavljenog smanjenja niže stope tzv. kriznog poreza do kraja godine više neće biti diranja u porezni sustav: stope PDV-a, dakle, ostaju po starom. Iako u Vladi negiraju skorašnji rebalans, ukidanje "harača" od 2 posto dobar je povod upravo za takav potez. To, pretpostavljaju, ne bi trebalo pobuditi sumnje u stabilnost državnih financija. Formalni bi razlog, dakle, bio svjesno i kontrolirano smanjenje proračunskih prihoda, a ne prazna blagajna i prijetnje grčkim i inim scenarijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, iz vladajuće koalicije još je jednom potvrđeno kako se HDZ sve ozbiljnije priprema na prijevremene izbore.

"I sam način na koji je dobra vijest objavljena daje naslutiti da se nešto događa. Jadranka Kosor objavila je, ali nitko od ministara ili potpredsjednika na tu temu nije rekao niti riječ. Dobre vijesti rezervirane su za premijerku. To će joj dodatno popraviti rejting i onda će na tim temeljima u središnjici HDZ-a biti osmišljavana visokopersonalizirana predizborna kampanja s Jadrankom Kosor u glavnoj ulozi", izjavio je za Večernji list izvor blizak Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je premijerkin savjetnik Željko Lovrinčević već i prije najavljivao ukidanje dijela "harača" krajem lipnja, nagađa se kako se s "ranijim" ukidanjem niže stope računalo od samog početka, ali da to nije objavljeno kako bi Vlada pokupila pokoji bod od građana dok najavljuje žestoke rezove.

Prethodni članci:

arti-201003110625006 arti-201003110374006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo