Kosor se izvanrednim izborima rješava Sanadera

HDZ je prema pisanju medija podijeljen u dva bloka koji se bore za ključne pozicije. Uskoro bi ih mogli dočekati izvanredni stranački izbori, te bi Kosor trebala potvrditi svoju premoć.

15.12.2009.
23:07
VOYO logo

arti-200912150065006Nakon što je po odlasku Ive Sanadera Jadranka Kosor preuzela HDZ i zaustavila negativan rejting te stranke, kritike na njezin račun bile su sve pozitivnije, dok je bivši premijer dobivao vrlo loše ocijene.

Nacional piše da HDZ-ovci bliski premijerki medije izvještavaju o prijetnjama koje Sanader šalje Jadranki Kosor kako bi osnažili njezin položaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje u HDZ-u je poprilično napeto i Večernji list piše da Kosor njezini ljudi savjetuju da nakon predsjedničkih izbora na izvanrednom saboru te stranke provede izbore kako bi dobila definitivni legitimitet i okružila se svojim ljudima, te se ujedno riješila onih koje je naslijedila od Sanadera.

Ističe se kako će se izvanredni izbori dogoditi nakon predsjedničkih izbora, jer se ne žele narušiti izgledi njihovog kandidata Andrije Hebranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200912150124006Kao argument da je bivši šef HDZ-a htio i nakon odlaska zadržati presudni utjecaj na odluke, Večernji list piše da je u srpnju prilikom objave odlaska Sanader poručio Kosor da ako se istraga stegne oko Berislava Rončevića, odmah smijeni ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Prethodni članak:

arti-200912120083006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo