Kosor: SDP drži lojtre Sanaderu

Premijerka Kosor izjavila je kako je na djelu pokušaj rušenja Vlade i HDZ-a, koji je ona predvidjela.

14.10.2010.
17:14
VOYO logo

"Što se tiče aktiviranja mandata. To je nešto smo očekivali i ja sam to apsolutno predvidjela. To je već viđeno, ako ne prije, onda 3. siječnja. To je definitivno na tragu pokušaja rušenja Vlade i HDZ-a. Na tom tragu čitamo i one izjave oko Arbitražnog sporazuma", kazala je Kosor.

"Moram reći, imali ste prilike vidjeti kako se tko držao i tko je što pitao na Saborskome povjerenstvu, uz zdušno pridržavanje ljestvi iliti lojtri od strane SDP-a. To oduševljenje smo čitali na njihovim licima, i njihovim izjavama, i ponašanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što bi to značilo? Definitivno zaustavljanje Programa gospodarskog oporavka, jer mnogi se boje, budući da su mjere koje smo poduzeli počele davati rezultate", kazala je Kosor, dodajući da "analitičari predviđaju u trećem tromjesečju konačno i povećanje BDP-a, i to izaziva strah", tvrdi Kosor, te nastavlja:

"To bi definitivno značilo zaustavljanje europskog puta Hrvatske, prekid pregovora, apsolutno", uvjerena je Kosor. Kazala je i da je to pokušaj zaustavljanja borbe protiv korupcije i kriminala, što je vidljivo iz sljedećega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko nije glasao za glavnog državnog odvjetnika, tko napada ministra policije, mene i Vladu u cjelini? Ništa nije slučajno", izjavila je premijerka.

"Mnogi ovih dana vole poslovice pa, eto: 'Snijeg nije pao da pokrije brijeg, nego da se pokažu različiti tragovi'", zaključila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino pitanje na koje je Kosor odgovorila novinarima bilo je boji li se povratka bivšeg premijera, i to prije nego je dala izjavu za medije.

"Ne bojim se ničega i nikoga, to sam vam već objasnila. Molim vas, nemojte me to više pitati", odgovorila je Kosor prije izjave za medije povodom Sanaderovog povratka u politiku, pa otišla, te nismo saznali misli li da su se SDP i Sanader uortačili kako bi srušili Vladu i učinili sve što je u izjavi nabrojala, kao ni zašto je Andrija Hebrang kazao da je izmislio Sanaderovu laž o razlozima odlaska s funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsurd

"Apsurdno je tumačiti javnosti da će arbitri, koji najbolje znaju svoj posao, biti skloni jednoj strani", kazala je na sjednici Vlade u četvrtak Jadranka Kosor, te dodala: "Napravili smo dobar posao za državu, a o bilo kakvoj prodaji teritorija nema govora. Pokazali smo kako se ponaša i kako se vlastitim radom trasira europski put."

Govorila je, naime, o ovlašćivanju ministra financija Ivana Šukera da Banci za međunarodna poravnanja pisanim putem iskaže spremnost Hrvatske za nastavak pregovora oko Ljubljanske banke, odnosno povrata stare devizne štednje za koju su hrvatski štediše zakinuti raspadom Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njezin monolog o rješavanju problema sa Slovenijom starih 18 godina, shvaćen je kao poruka Ivi Sanaderu. On je, naime, i svjedočeći pred Saborskim istražnim povjerenstvom za utvrđivanje činjenica oko privatizacije Ine ponovio da je razlog njegovog odlaska bio pritisak na Hrvatsku da se ulazak u EU plati teritorijem.

Kazala je da su "pregovori bili beznadno zapečaćeni i nije se naziralo svjetlo na kraju tunela", ali zahvaljujući njenom dogovoru s premijerom Borutom Pahorom postignut je dogovor o načinu rješavanja problema, u čemu su nju i Pahora "pomogli i poduprli prijatelji i svi koji žele dobro Hrvatskoj", pa je čak "i Sveti Otac rekao da pozdravlja sporazum Republike Hrvatske i Slovenije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo i da je Andrija Hebrang dan nakon Sanaderovog svjedočenja kazao da je on izmislio taj razlog odlaska bivšeg premijera.

Prethodni članci:

arti-201010140665006 arti-201010140467006 arti-201010130383006 arti-201010140607006 arti-201010140309006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo