Kosor: Osigurajte struju Dubrovniku!

Problem opskrbe strujom dubrovačkog područja mora se riješiti do početka turističke sezone, dogovoreno je na sastanku u Banskim dvorima.

7.1.2010.
16:25
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor razgovarala je u Banskim dvorima o problemima opskrbe električnom energijom dubrovačkog područja s predsjednikom Uprave HEP-a Leom Begovićem, županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem.

Na sastanku u Vladi dogovoreno je da se problem opskrbe električnom energijom mora riješiti do početka turističke sezone, a premijerka Kosor je istaknula da će Vlada pratiti dinamiku dogovorenih radova i da će obvezati resorna ministarstva da se uključe u praćenje projekta, stoji u priopćenju Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, razlog ovog hitnog sastanka je taj što je Dubrovnik u 20 dana dva puta ostao bez električne energije.

Dubrovnik, Župa dubrovačka i Konavle zbog kvara na 35-kilovoltnom dalekovodu u utorak, 5. siječnja, ostali su bez struje. Isti scenarij dogodio se i 15. prosinca, kada je cijeli Dubrovnik bez struje bio gotovo 48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić tom prilikom je istaknuo da je to nacionalna sramota i katastrofa.

Rekao je da državni vrh na bilo koji način mora osigurati struju Dubrovniku. Nakon što je u utorak nestalo struje, razgovarao je s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je također na sastanku tražila da se od danas krene s dinamičnijim radovima na sanaciji problema s električnom energijom.

Na sastanku je također dogovoreno da će Hrvatska elektroprivreda pokušati skratiti proceduru realizacije TS Komolac u tehničkom i operativnom zahvatu kako bi se do početka turističke sezone svim kupcima električne energije u dubrovačkom području osigurala nužna stabilnost sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEP će usko surađivati s Vladom RH u smislu financiranja prve etape izgradnje elektrosustava u vrijednosti od 500 milijuna kuna.

U razdoblju do početka turističke sezone dubrovačka podružnica HEP-a – Elektrojuga izmijenit će sve dotrajale vodove električne energije na dalekovodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001050605006 arti-200912160234006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo