'PREBITAN JE FAKTOR' / Bandić ironično: 'Zbog prijetnje Darinka Kosora odustao sam od participacije u Vladi'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kosor je kazao kako ne bi podržao Vladu u kojoj su Bandićevi ljudi jer mora postojati granica ispod koje se ne ide

29.10.2018.
14:39
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

 Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić u ponedjeljak je čelniku HSLS-a Darinku Kosoru, koji je najavio da će uskratiti potporu Vladi ako Bandić uđe u nju, ironično poručio da zbog njegove prijetnje ozbiljno razmišlja da uopće ne participira u Vladi.

"Možda smo i razmišljali o nekoj participaciji u Vladi, ali s obzirom na ovu njegovu prijetnju ozbiljno razmišljamo da uopće ne participiramo u Vladi, mislim da će to presuditi", rekao je Bandić na konferenciji za novinare o "Aktima gradonačelnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozbiljno smo o tome razgovarali na Klubu, ali nakon ovog članka sam otkazao sjednicu Kluba večeras, to me je pokolebalo. Pa neću srušiti koaliciju zbog toga, Kosor je prevažan čimbenik u koaliciji da bih se ja igrao", kaže Bandić.

Na pitanje hoće li ući u Vladu Bandić je ustvrdio kako je jedini iz politike "preživio svih 28 godina", te podsjetio da je Vesna Pusić uvjetovala tadašnjem predsjedniku SDP-a Ivici Račanu da se svi mogu kandidirati za gradonačelnika osim Bandića, a bez obzira na njezin uvjet on se kandidirao i pobijedio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče širenja njegovog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, kojem bi se navodno trebala pridružiti i bivša zastupnica SDP-a Milanka Opačić, Bandić je odgovorio kako je "Milanka Opačić divna dama" s kojom je 1991. krenuo s Peščenice, a za dolazak u njegovu stranku neka novinari pitaju one koji dolaze u stranku. 

Najavio je da će o širenju svojih klubova zastupnika u Hrvatskom saboru i zagrebačkoj Gradskoj skupštini govoriti za mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor ne bi podržao Bandićeve ljude u Vladi, o prelascima u njegov klub: 'Tu ima posla za DORH'

Predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik vladajuće većine Darinko Kosor komentirao je Klub stranke Milana Bandića koji, po svemu sudeći, iz dana u dan okuplja sve veći broj članova. 

"Takvi prelasci iz jednog kluba većine u drugi isključivo služe u marketinške svrhe i nazvao bih ih 'iz šupljeg u prazno'. No isto tako, kad do prelaska zastupnika dolazi radi zapošljavanja braće, djece ili se zbog toga povećavaju sredstva za udruge nacionalnih manjina u Gradu Zagrebu, sigurno tu ima posla i za DORH", kazao je Kosor za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome bi li podržao Vladu u slučaju da Bandić zatraži svoje ljude u Vladi, Kosor je kazao kako ne bi te da mora postojati granica ispod koje se ne ide. "Pri formiranju saborske većine i izboru Vlade 2016. samo su dva nezavisna zastupnika imala neku vezu s Milanom Bandićem, a niti jedan njegov predstavnik nije predložen u Vladu", kazao je Kosor.

Zabrinutost i HNS-a

Zbog Bandićevog okrupljavanja u stranci zabrinut je i partner Vlade HNS koji također smatra kako političke transfere trebaju istražiti institucije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je kada motiv nije to što je netko prepoznao da bi neku svoju ideju, poboljšanje života građana, mogao bolje realizirati u nekom drugom stranačkom klubu, nego je problem ako se to svede na osobne motive. To je onda politička korupcija, zato to najstrože osuđujem i zato očekujem od nadležnih tijela da to istraže i najstrože sankcioniraju ako se dogode takvi slučajevi", kazao je prije dva dana Ivan Vrdoljak.

Skupljanje otpadnika iz SDP-a

Sve su veća šuškanja i da bi se Milanu Bandiću mogla pridružiti i Milanka Opačić koja je izašla iz SDP-a i postala nezavisna zastupnica. Opačić se zasad nije o tome oglasila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje našeg reportera Milanu Bandiću ima li novu zastupnicu u svom klubu, kazao je: "O tome ćemo u stranci, ja vam nikad ne govorim o tome. Štucat će se mladoj dami, pustite je na miru, neka radi svoj posao", komentirao je medijske natpise.

No, prelazak bivše SDP-ovke kod Bandića uopće ne bi čudio. Naime, Bandićevom klubu već su se pridružili bivši SDP-ovci Tamara Čubretović i Zvonko Ronko

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo