Kosor: Milanović ne radi, a prima plaću

15.10.2011.
18:43
VOYO logo

"Vladajuća većina je kompaktna, Sabor će uspjeti izglasati ključne zakone i druge odluke, ne vidim razloga za bilo čiju zabrinutost. Što se tiče oporbe, ništa novo, ja mogu govoriti o dvije godine otkako sam na čelu Vlade, to su dvije godine opstrukcije i nerada oporbe u Saboru, mnogi oporbeni zastupnici si dopuštaju uz samog njihovog šefa da danima ne dolaze u Sabor, ne rade, a primaju plaću.

Izvadite si popis rasprava oporbenog šefa zastupnika u Saboru, pojedinačno nije, koliko znam, raspravljao uopće, a primao je plaću. Za ključne zakone za završetak pregovora, zatvaranje poglavlja, oporba nije glasala. Da je ovisilo o njima, njihovom radu i dobroj volji, mi nikada ne bismo završili pregovore. To su činjenice koje nam oni ne mogu oprostiti", komentirala je premijerka Jadranka Kosor novinarsko pitanje o krizi u Saboru u Mariji Bistrici, gdje je prisustvovala hodočašću hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u marijabistričko Svetište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zašto se boje pokazati što imaju na računima?'

"Mi se svojih uspjeha ne sramimo, nego smo na njih iznimno ponosni. Spomenut ću vam zakon o sprečavanju sukoba interesa, ključan zakon za zaključenje pregovora, zatvaranje poglavlja 23, za koji oporba nije glasala, danas opstruiraju odabir Povjerenstva koje treba odlučivati o sukobu interesa.

Moje pitanje je zašto, zašto se boje pokazati što imaju na računima, kakvu to imovinu imaju, među njima je i Čačić koji objavljuje da živi od pet tisuća kuna ili nešto malo više, a svi znamo što imaju, kakve brodove i čime se voze. Kao što vidite, Čačić napravi i pomorsku nesreću uz sve ostale, dakle zašto opstruiraju provedbu tog zakona, čega se boje? I da vidimo što je to bilo s njihovim računima u inozemstvu. O računu SDP-a ćemo tražiti još jedanput očitovanje svih relevantnih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, oni koji su opstruirali rad Sabora posljednje dvije ključne godine za zaključenje pregovora, za borbu protiv korupcije i osnaživanje gospodarstva, ne mogu opstruirati rad Sabora u trenucima kad se približavamo izborima, to je još jedan njihov pokušaj da naštete zapravo građanima Hrvatske jer se radi o donošenju nekih ključnih zakona, ali vjerujem da će se i to prepoznati", rekla je Kosor. Premijerka je komentirala i izjavu Luke Bebića da još ima šanse da se u Saboru rastanu gospodski.

'SDP se ne bori protiv korupcije'

"Gospoda će se rastati gospodski, a oni koji to nisu neće. U Saboru ima gospode i gospođa, a ima i onih drugih, a ja cijenim poziv predsjednika Sabora", rekla je Kosor, i dodala da je Šeks imao snage za ispriku "što nikad nitko drugi nije učinio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zašto ne pitate Zorana Milanovića hoće li se on ispričati za ono što je zajedno sa svojim kompanjonom Jovanovićem rekao za HDZ, imaju li oni snage za ispriku, nemaju jer nemaju hrabrosti i to je temeljna razlika između nas i njih, što se ne bore protiv korupcije, a mi se borimo", rekla je Kosor.

Vezani članci:

specijal-201012070191004-HDZ specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo