USPOMENA NA BRANITELJE / Kosor iz barake: Pobjeda za Franju Tuđmana

Image
Foto: PIXSELL

HDZ, na čelu s Jadrankom Kosor, došao je pred prostorije NK Jarun, gdje je stranka osnovana prije 22 godine. Nije mogla, a da ne spomene prvog hrvatskog predsjednika.

17.11.2011.
12:27
PIXSELL
VOYO logo

HDZ će pobjedu na izborima posvetiti poginulim hrvatskim braniteljima i prvom predsjedniku Hrvatske i HDZ-a, Franji Tuđmanu, poručila je danas predsjednica stranke Jadranka Kosor ispred prostorija NK Jarun, gdje je HDZ i osnovan prije 22 godine i gdje je predstavila stranačke kandidate za svih 11 izbornih jedinica.

"Pobjedu na izborima posvetit ćemo uspomeni na poginule hrvatske branitelje i na prvog predsjednika Hrvatske i HDZ-a, dr. Franju Tuđmana", naglasila je Jadranka Kosor, ističući kako je HDZ odlučio u izbornu kampanju ući iz, za stranku, povijesnog mjesta na zagrebačkom Jarunu upravo u sjećanje na Franju Tuđmana "koji je uz hrvatske branitelje najzaslužniji što imamo Hrvatsku".

Naglasila je da HDZ u kampanju, na kraju koje će se, uvjerena je, potvrditi kao povijesna, najveća i pobjednička stranka u Hrvatskoj, ulazi kako bi i u iduće četiri godine vodio Hrvatsku i služio hrvatskom narodu te svim građankama i građanima Hrvatske. "Pokažimo da je HDZ najbolji kad je najteže", naglasila je Kosor.

Od svih članova HDZ-a, posebno stranačkih kandidatkinja i kandidata, zatražila je da stalno građane podsjećaju na sva HDZ-ova postignuća, na sve pobjede za koje, istaknula je, HDZ nikome neće dopustiti da ih uništi i poništi.

"Mi smo ponosni na ono što je HDZ napravio od osamostaljenja Hrvatske, ponosni smo na naše zastupnike koji su 25. lipnja 1991. glasali za samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku u Hrvatskom saboru, za razliku od onih koji su pobjegli iz Sabora i nisu htjeli dići ruke za samostalnu Hrvatsku, za razliku od onih koji su dopustili razoružavanje teritorijalne obrane, koji nažalost nikada nisu željeli slobodnu Hrvatsku", poručila je.

Kosor je istaknula kako je HDZ, unatoč tim teškim godinama, kada je, kako je rekla, proglašavan strankom opasnih namjera, a njegov predsjednik Tuđman bio ponižavan i vrijeđan, uspio ostvariti sve snove, jer je bio na čelu Hrvatske kada je postala samostalna država, kada se obranila u ratu, kada je ušla u sve međunarodne institucije, postala članica NATO-a te ove godine završila pregovore za članstvo u EU "kako bismo se opet vratili svojoj kući, tamo gdje i pripadamo".

HDZ je snagu, dodala je, pokazao i u borbi protiv korupcije i kriminala u zadnje dvije godine, u čemu je bio "prvi i za sada jedini u Hrvatskoj, što će građani prepoznati i nagraditi".

Kandidate, koji su se iza nje popeli na tribinu s koje su pljeskom pozdravljali njezino obraćanje, pozvala je da u kampanji daju sve od sebe kako bi uvjerili hrvatske birače da je HDZ stožerna stranka u Hrvatskoj. "Idemo uvjeriti hrvatske birače, onu šutljivu većinu koja danas u mnogim hrvatskim medijima nema pravo reći svoje mišljenje o tome što smo napravili, koja nema pravo reći da je HDZ stožerna stranka hrvatskog naroda, i sve one šutljive birače, šutljive građane i građanke koji nemaju prigodu reći da smo u protekle dvije godine postigli još jedan povijesni vrhunac, a to je završetak pregovora", naglasila je Kosor.

"Od vas tražim da date sve od sebe i pokažete u ovoj kampanji kako smo spremni uvijek vlastitim životima dokazivati da dajemo sve za Hrvatsku, ali da Hrvatsku ne damo nizašto", poručila je kandidatima i članstvu, koje je njezin govor prekidalo uzvicima "Pobjeda, pobjeda!".

Po završetku obraćanja, Kosor je u pratnji stranačkog vodstva ušla u autobus oslikan HDZ-ovim bojama, odakle se uputila u nastavak kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo