Kosor dogovorila povrat imovine Crkvi

Jadranka Kosor je sa svojim suradnicima u Banskim dvorima s predstavnicima Crkve u Hrvatskoj dogovorila povrat imovine oduzete za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine.

7.11.2011.
22:44
VOYO logo

Sjednica Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom i Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom, pod predsjedanjem predsjednika Biskupske komisije kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa i metropolita i potpredsjednika HBK, i predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, održana je 7. studenoga u Banskim dvorima u Zagrebu.

Na sjednici su razmotreni zahtjevi pravnih osoba Katoličke Crkve podneseni sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine. Usuglašen je i model primjerene naknade za imovinu oduzetu pravnim osobama Katoličke Crkve i to za dio dobara koja se ne mogu vratiti Katoličkoj Crkvi u naravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u priopćenju koje je objavljeno na stranicama IKA-e ne objašnjava se kako Vlada misli Crkvi vratiti imovinu - hoće li za nju biti isplaćen novac ili će se u nemogućnosti povrata traženog dobra ponuditi zamjenska dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo