Kosor bila sa seljacima, ne zna se s kojima

23.6.2010.
14:56
VOYO logo

Premijerka je to rekla nakon svečane dodjele ugovora iz Programa za zapošljavanje hrvatskih branitelja, nakon koje je, kaže, razgovarala s predstavnicima nekih od seljačkih udruga.

arti-201006230290006"I sad sam se upravo sastala s nekima od predstavnika udruga seljaka i imali smo odlične razgovore", rekla je premijerka novinarima, koje je zanimalo hoće li se u Banskim dvorima primiti predstavnike seljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što znate, s njima razgovara ministar poljoprivrede, a tijekom dana će, na temelju našeg dogovora, razgovarati i s predstavnicima banaka kako bi se do kraja realizirao najvažniji zahtjev, i nakon toga ćemo se ministar i ja naći s ostalim suradnicima u Vladi", rekla je Kosor.

Premijerka je komentirala i izvješće MMF-a, koji je pohvalio Vladin Program gospodarskog oporavka, ali i dao neke preporuke, poput smanjenja javne potrošnje i parafiskalnih nameta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da je Vlada napravila puno upravo na smanjenju neporeznih davanja. "Očekivala sam da konstatirate da je Vlada upravo to odradila", rekla je Kosor.

arti-201006230197006Podsjetila je da je Vlada smanjila neke namete, vezane uz doprinose za vode, šume, spomeničku rentu i neke druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činimo sve što je moguće da bismo olakšali gospodarstvu, a ja sam vrlo zadovoljna jer je i na početku, nakon samog predstavljanja mjera gospodarskog oporavka, taj program odlično ocijenio i MMF i Svjetska banka, ali i HNB i mnoge druge institucije, pa i Gospodarsko-socijalno vijeće", naglasila je.

Na pitanja o raspisivanju referenduma na zahtjev građana koji su potpisali sindikalnu inicijativu Kosor nije željela odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije odgovorila ni na pitanje je li Vlada odustala od amandmana na prijedlog izmjena Zakona o radu. "Sve o tome ćete saznati kad dođe vrijeme", poručila je.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo