'nekršćanski zakon' / Košić napao Vladu: 'Prihvaćanjem Istanbulske konvencije pljunuli su nama katolicima u lice'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Još postoje i naši narodni zastupnici u Hrvatskom saboru koji ne smiju, ako su vjernici, dati svoj glas za tu ratifikaciju', poručio je Košić

25.3.2018.
15:40
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Nedjelju muke Gospodnje, Cvjetnicu, u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku, svečano misno slavlje kojem je prethodio blagoslov maslinovih grančica i procesija kroz Gradski park, kao spomen Isusova ulaska u Jeruzalem.

Biskup je upozorio kako se i danas Krista razapinje kada se ponižava, vrijeđa i progoni Crkvu, piše Jutarnji list. "Naša Vlada, i predsjednik i ministri, svojim prihvaćanjem Istanbulske konvencije pljunuli su nama katolicima u lice, ali još postoje i naši narodni zastupnici u Hrvatskom saboru koji ne smiju, ako su vjernici, dati svoj glas za tu ratifikaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smiju to ni oni koji su nevjernici, zbog pravnih i moralnih razloga i zato što bi se time prihvatio nadzakon koji bi nadzirao domaće zakone. A radi se o duboko nekršćanskom zakonu i, kako je rekao predsjednik HBK, oni koji to zlo podupiru sami sebe ekskomuniciraju iz Katoličke crkve. Molimo se, braćo i sestre, i dalje da to zlo ne prevlada", kazao je biskup Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo