KOŠ ZAMALO UBIO DJEČAKA (14) U OSIJEKU, ČEKA GA TEŠKA OPERACIJA: / 'Cijela konstrukcija se srušila na njega i udarila ga u glavu!'

Image
26.9.2016.
15:24
VOYO logo

Bezazlena dječja igra umalo je završila kobno za 14-godišnjeg Ivu Grgića iz Osijeka, na kojega se srušila konstrukcija košarkaškog koša na igralištu u naselju Retfala u nedjelju oko 15.30 sati, piše Večernji list.

Slomljena ključna kost, potres mozga...

"Dečki su igrali košarku, jedan je od njih zakucavao, objesio se pritom o koš. Moj se sin u istom trenutku okrenuo leđima i krenuo prema drugom košu kada se konstrukcija srušila na njega i udarila ga u glavu. Oborilo ga je to na pod, slomilo mu ključnu kost i izazvalo potres mozga, ali bio je pri svijesti " prepričava šokirana majka Nikolina Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dječak je prevezen u bolnicu, gdje su mu lomili rame kako bi namjestili ključnu kost, no nisu uspjeli, pa ga nakon tri dana mirovanja čeka operacija.

"Bilo ih je 20-ak tamo, još manjih od mog sina. Moglo se svašta dogoditi, katastrofa! Tjeramo dijete na igralište da ne bude uz kompjutor, a sad se postavlja pitanje je li to uopće pametno", ogorčena je Nikolina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Već dulje molimo Grad'

http://video.adriaticmedia.hr/videos/ODVKrY7X

Stariji mladići koji gotovo svakodnevno ondje igraju kažu kako su već ranije upozoravali gradsku četvrt da bi trebalo promijeniti dotrajali koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili smo nove koševe, ploče i mrežice, no nije se stiglo, nažalost, do ove nezgode to riješiti. Nismo ni mi mislili da bi se moglo srušiti, iako smo znali, mi stariji, da se na taj koš ne smije zakucavati", zgraža se Hrvoje Matoković, koji često igra košarku na tom igralištu.

U gradskoj upravi žale zbog nezgode, a ističu kako će javna igrališta poput ovoga od početka sljedeće godine biti prepuštena na upravljanje gradskoj tvrtki Športski objekti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo