'DOKTOR ZA MITO I KORUPCIJU' / Korupcijski skandal trese splitsku policiju: Uhićen inspektor, sumnja se da je primio mito u obliku kamena

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Akcija je detaljno planirana te se čekalo da navedeni kamen bude isporučen splitskom 'doktoru za korupciju'

6.7.2023.
12:50
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Uhićen je dr.sc. Vjeko Luetić, inspektor Službe za gospodarski kriminal splitske policije poznat i kao "doktor za mito i korupciju" u PU SD, a razlog je, kako navodi Jutarnji list, primanje mita.

Prema pisanju lista, Luetić je uhićen nakon višemjesečne istrage zbog sumnje da je primio mito u obliku građevinskog kamena vrijednog nekoliko tisuća eura kako bi usporio ili zaustavio kriminalističku obradu nad odgovornim osobama tvrtke "Ana Kamen projekt d.o.o." iz Kaštel Sućurca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, navodno je dogovorio preko jednog od direktora navedene tvrtke, Ivana Šipića poznatijeg u lokalnim okvirima kao čovjeka koji je "kamenolomski" tajkun, da će "zažmiriti" u istrazi protiv druge direktorice te tvrtke, kineske državljanke Yan Xu, a zauzvrat je tražio da mu ovaj nabavi najkvalitetniji kamen za gradnju i oblaganje bazena kojeg Luetić gradi u dvorištu svoje kuće u rodnom mjestu Župa Donja u općini Zagvozd.

Akcija je planirana te se čekalo da navedeni kamen bude isporučen splitskom "doktoru za korupciju". Da bi imali sigurne dokaze, istražitelji su fotografirali pošiljku ostavljenog kamena na gradilištu bazena nakon isporuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Luetića, kojeg se sumnjiči za primanje mita, uhićen je i Šipić koji je mito dao, piše Jutarnji list. Obojica se nalaze na kriminalističkoj obradi te se očekuje da će tijekom petka biti privedeni na ispitivanje na USKOK, a potom i pred suca istrage ako USKOK zatraži određivanje istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo