Rekordna testiranja / Korona se probija u bolnice, škole i vrtiće: Ustavni sud u ponedjeljak raspravlja o odlukama Stožera!

Testiranja u Zagrebu ponovno su u zlatnom standardu

11.9.2020.
19:48
VOYO logo

Od jučer do danas imamo 190 novih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj. Među njima je 327 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru njih 26. Virus se probio u još dvije zagrebačke škole, dvije bolnice i jedan vrtić. U 24 sata testirano je rekordnih 5 i pol tisuća ljudi.

Proboj virusa u covid bolnicu. Korona je na odjelu ortopedije Kliničke bolnice Dubrava, ali i u KBC-u Sestre milosrdnice. Jučer dvije pacijentice i dvoje zdravstvenih djelatnika, danas opet novi. Pozitivna je pacijentica na jedinici intenzivnog liječenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je zabrinjavajuće da se radi o pacijentici koja je po dolasku testirana 22. 8. radi procedure i bila je negativna. Sada pred otpust ponovno testirana jer se vraća u dom za starije i nemoćne i bila je pozitivna, onda se još pokazala jedna sestra pozitivnom", rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak

Image
EPIDEMIJA U HRVATSKOJ /

Stožer objavio stanje s virusom: U jednom danu 190 novooboljelih. Nažalost, tri osobe su preminule

Image
EPIDEMIJA U HRVATSKOJ /

Stožer objavio stanje s virusom: U jednom danu 190 novooboljelih. Nažalost, tri osobe su preminule

Zbog toga je u samoizolaciji više od 50 djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši pacijenti koji zahtijevaju neurološko liječenje će biti primljeni u bratske ustanove Sveti DUH, KBC Rebro i neke neurointervencije će biti upućivane na Rebro. Radi se o periodu od nekih sedam dana kada će jedna od naših intenzivnih biti dezinficirana", rekao je Zovak. 

Testiranja u Zagrebu ponovno su u zlatnom standardu. Rezultati su gotovi u 24 sata. Istodobno u cijeloj zemlji testirano je rekordnih pet i pol tisuća ljudi, ali je došlo i do novog proboja virusa u škole i vrtiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna osnovna jedna srednja po jednog učenika. Ono što je dobro je da nemamo horizontalne transmisije virusa. To su sve djeca koja su zaražena kod svoje kuća, isključivo kućni kontakti. Imamo jednu odgojiteljicu koja je kontakt od ranije osobe", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar

U samoizolaciji je danas 111 prosvjetnih djelatnika i 2042 učenika. Pozitivno je 34 djelatnika, četiri manje nego u ponedjeljak. Koronu ima i 261 učenik, što je za gotovo cijeli razred manje nego kad je nastava počela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica Ustavnog suda zakazana za ponedjeljak

Splitsko-dalmatinska je i dalje na prvom mjestu. U Istri samo jedan zaraženi i to sportaš iz Maroka. U samoizolaciji je gotovo 9000 građana. Razgovara se i o smanjenju broja dana s dosadašnjih 14.

"Ako mene osobno pitate mislim da bi trebalo ostati za one koji su dokazano pozitivni 14 dana Znamo da virus ima 2 -5 dana inkubacije, međutim ima i slučajeva gdje je inkubacija bila i 12 – 13 dana", kazao je Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog mjerenja temperature i popunjavanja upitnika ispred Opće bolnice u Bjelovaru gužva.  

I oni su spremni. Ispraznili su jedan bolnički odjel i preuredili ga za pacijente zaražene koronavirusom. Isto kao i riječka bolnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tridesetak zahtjeva za ocjenu ustavnosti odluka Nacionalnog Stožera Ustavni sud će raspravljati u ponedjeljak. Sjednica svih sudaca sazvana je za ponedjeljak u 10 sati

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo