OTKRILI SVE CAKE / Koriste seoske puteve, voze u koloni... Policija vreba pijane vozače za Martinje, jedan završio u zatvoru na 15 dana

Shodno Martinju, postavljeni policijski punktovi na mjestima koja su se do sada pokazala kao crne točke prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola

11.11.2021.
21:00
VOYO logo

Hrvatska slavi svetog Martina i pučki običaj simboličnog krštenja mošta u mlado vino. I dok se jednima u to vrijeme šalje čestitka za imendan, policija šalje upozorenje.

Od 11. do 14. studenog, kada se očekuje i povećana degustacija mladog vina, na cestama će biti povećan broj kontrola vozača. A policijski punktovi, kako kažu, bit će na mjestima koja se statistički, ali i prema dugogodišnjem iskustvu, pokazuju kao crne točke prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jednog takvog javio se Boris Mišević koji je razgovarao s načelnikom Postaje prometne policije Krapina, Dejanom Dunajem.

Dunaj podsjeća kako će ovih dana pokriti uređene pravce gdje se događa najviše prometnih nesreća. Upitan o neslavnom rekorderu za vrijeme Martinja, policijski načelnik se prisjeća slučaja prije desetak godina kada je muškarac napuhao 3.55 pa i 3.60 promila alkohola. Nešto svježiji slučaj pak, govori, onaj je od subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U, nažalost, prometnoj nesreći, ali samo s materijalnom štetom, sudionik je napuhao 2.19. Kazna je inače 10 do 20 tisuća kuna, no pošto je on bio recidivist, uhićen je i sproveden na sud te je dobio 15 dana zatvora", ističe Dunaj.

U konačnici sve koji slave Martinje, poziva da ne konzumiraju alkohol ili ako ipak to čine, da pronađu nekoga tko će ih voziti ili koriste taksi službu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To na kraju dođe jeftinije od posljedica", navodi.

Upitan o taktikama za izbjegavanje policijskih patrola od strane vozača, otkriva kako znaju koristiti seoske puteve ili pak voziti u koloni, ali tvrdi, to im neće pomoći jer službenici zaustavljaju sve redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo