KORČULU POTRESLO SVIREPO UBOJSTVO PSA: / Udruga prijavila grozne uvjete, a dva dana nakon toga pas je pronađen mrtav

Image
Foto: Facebook

'Zar je stvarno slučajnost da Medo živi tako godinama, a samo dva dana nakon naše reakcije više ga nema?'

8.10.2019.
18:02
Facebook
VOYO logo

Jučer je sve ljubitelje životinja šokirao prizor u Blatu na Korčuli. Pas koji je godinama živio zarobljen u smeću, bez redovite hrane i vode te mogućnosti izlaska van, svirepo je ubijen. Netko je obio hrđava vrata na skučenu boksu i usmrtio nedužnu životinju.

Ovaj monstruozan čin, koji zaslužuje svaku osudu, dogodio se samo dva dana nakon što je Društvo za zaštitu životinja Papagalo iz Korčule o nehumanim uvjetima u kojima je pas živio obavijestilo komunalnog redara u Blatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuta udruga o svemu je progovorila u dirljivoj objavi na svojoj službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U inbox im je stigla potresna fotografija

"Nazvat ćemo te Medo, jer ne, ne znamo kako si se zvao... Ne znamo jesi li ikada tapkao nogicama po pijesku, kupao se u moru, njuškao travu, igrao se s drugim psima... o čemu si sanjario zatvoren tako godinama? Ne možemo ni razmišljati o tome jer nam srce puca...", započeli su iz udruge.

"Jutros su te ubili... Nismo stigle reagirati na vrijeme, nismo znale što te čeka u toj prokletoj crnoj noći... žao nam je... oprosti..oprosti..tisuću puta oprosti nam...", zavapili su u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo jutros vidjele sliku tvog nepomičnog, beživotnog tijela, bol koja nas je obuzela paralizirala nas je...ali jedno smo si obećale... ovo neće proći nekažnjeno. Borit ćemo se zadnjim atomima snage i u ovom trenu nas nije briga ni što mi smijemo napisat ili ne... Ruke mi se tresu dok ovo pišem, ali morate znati tko živi među vama!!!", upozorili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna se tko je počinitelj

Samo dva dana nakon što je udruga o zarobljenom psu obavijestila komunalnog redara, koji, usput budi rečeno, nije poduzeo ništa jer "nije mogao pronaći navedenu adresu i kuću, u inbox je stigla posljednja Medina fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Medo nepomično leži na podu, vrata "obijena"...kao da nam je netko zabio nož ravno u srce. Osoba koja nam je sve dojavila i pomagala nam, otišla je nahraniti Medu i dočekao ju je prizor sa slike. Sinoć ga je također posjetila i bio je živ, veseo je mahao repićem", piše na službenoj Facebook stranici Papagala.

"Medi su presudili u protekloj noći... tko? zašto ? kako??? Do trena kada smo jutros pročitale poruku, u 9 sati tijela više nije bilo.... ne znamo gdje je, ne znamo ništa... Znamo samo da nas guše bijes i tuga i nemoć."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Institucije ne rade svoj posao

"Bez tijela nema zločina, nema pravde za Medu... Mi dokaza nemamo... iako je svima sve jasno, nažalost ovo nije dovoljno...", poručili su iz korčulanske udruge, odakle su slučaj prijavili nadležnom veterinarskom inspektoru i pozvali sve ljude koji su nešto čuli ili vidjeli da im dojave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Guše nas misli koje vrište jesmo li nešto krivo napravile, jesmo li mu mogle pomoći, zašto nismo bile pametnije, zašto nakon svega što proživljavamo kroz ovaj rad vjerujemo više ikome ???? Zašto , zašto, zašto???? Zašto oni koji su nadležni, barem jednom ne odrade svoj posao kako treba???? Zašto? Medo bi možda bio živ....", pitaju se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar je stvarno slučajnost da Medo živi tako godinama, a samo 2 dana nakon naše reakcije više ga nema ???? Mi u slučajnosti ne vjerujemo, a vama prepuštamo da vjerujete u što god želite... Želimo da se Medo ne zaboravi", zaključili su iz udruge Papagalo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo