razočaranje u svlačionici / Kopljar i Marić: 'U redu je promašiti u napadu, ali primiti 34 pogotka od Norvežana je previše'

"Nećemo se sada praviti pametni, sada slijede one klasične fraze 'treba dići glavu gore, izvući pouke', no činjenica je da moramo bolje igrati", rekao je Marino Marić

17.1.2016.
20:35
VOYO logo

U susretu 2. kola B skupine europskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija je Katowicama izgubila od Norveške 31-34 (17-16) ugrozivši plasman u drugi krug natjecanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice, Marino Marić i Marko Kopljar su, između ostalih igrača, dali intervju u kojem su progovorili o svojoj predstavi.

Marino, prvo ste poluvrijeme odigrali sjajno, bili ste čvrsti u obrani, zatvorili ste im krila. U drugom poluvremenu ste stajali preširoko, u čemu je bio problem? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo poluvrijeme smo odigrali koretkno, možda smo ih tada već mogli slomiti. Utakmica je u nastavku nastavila teći onako kako ste i sami vidjeli, primili smo previše golova, a njima takva igra s puno zgoditaka odgovara. U obrani nismo djelovali dobro, napad je bio relativno efikasan, imali smo brzu tranziciju, ali eto, na kraju smo izgubili, no idemo dalje."

Stvorili ste velik broj prilika, ali ste puno i promašili. U čemu je bio problem? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, može se i promašiti pokoja prilika, ali primiti od Norvežana gotovo 35 golova je previše. No nećemo se sada praviti pametni, sada slijede one klasične fraze 'treba dići glavu gore, izvući pouke', no činjenica je da moramo bolje igrati."

Obrana je bila previše pasivna, posebice u drugom poluvremenu, kad su nam većinu pogodaka zabili s vanjskih pozicija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, bili smo prepasivni, zbog čega smo primili puno golova i s vanjskih pozicija i iz situacija jedan na jedan, što je najgore za golmane. Znam da smo možda razočarali navijače, ali idemo dalje uz pozitivnu energiju pokušati ispraviti stvar."

Marko Kopljar večeras nije bio efikasan kao u susretu s Bjelorusijom, pa je njegov učinak na kraju utakmice pokazivo kako je njegov šut iz igre bio 2/8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je zbog tog drugog poluvremena, dogodio nam se pad koncentracije, nismo poštivali naše dogovore, tu počinjem od sebe. Razbranili smo im golmana, stvari su počele ići na njihov mlin i tu se prelomila utakmica."

Njihova vanjska linija odigrala je sjajno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, no odigrali su onoliko koliko smo im mi dopustili. Kao što sam rekao, oni su sposobni svakog dobiti i od svakog izgubiti, no mi s ovime nismo zadovoljni, moramo se okrenuti utakmici u utorak, pokušati to dobiti i uljepšati si ulazak u drugi krug."

Što očekivati od te utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa slušajte, to je još jedna ekipa koja igra obranu 6-0, no oni se često transformiraju u agresivnih 3-3, u napadu imaju brz protok lopte kao i većina tih sjevernih reprezentacija. Osim Palmarssona, možda nemaju toliko šutera na vanjskoj liniji, ali su zato u nekim drugim stvarima jači. Morat ćemo se dodatno pripremiti za njih i ja vjerujem u pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo