'TUDI TUKAJ JE VODA' / Joško Joras bez hrvatskih dozvola prokopao put do slovenskog vodovoda

Image

Joras kod svoje kuće na Graničnom prijelazu Plovanija kopa kanal radi spajanja na slovenski vodovod te je protiv njega pokrenut prekršajni postupak

7.5.2017.
14:32
VOYO logo

Kontroverzni Slovenac Joško Joras iz istarske Plovanije koji je poznat po čuvenom natpisu s njegova balkona 'Tudi tukaj je Slovenija' ponovno se našao u središtu afere. Naime, kako piše Novi list, Joras je iskopao kanal od dvadesetak metara po sredini puta, želeći se vjerojatno dokopati stanice vodovoda kojom se koristi Slovenija.

Novinari su obišli to pogranično područje te  na pedesetak metara od kuće Jorasa zatekli traktor i kanal od dvadesetak metara po javnom putu. Istarska policija tvrdi da nisu zaprimili nikakvu prijavu već tek obavijest komunalnog redara, a provjerom je policija utvrdila da nema nadležnosti u ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iz ureda pročelnika iz Odjela za komunalne poslove u Bujama Elvisa Glavičića poručili su da je sve prijavljeno policiji još 1. svibnja te da Joras to radi bez ikakve dozvole, a pretpostavka je da to radi zbog spajanja na slovenski vodovod.

"Gospodin Joras nema niti je tražio nikakvo dopuštenje za kopanje javnog puta. Ne znam zašto to radi, ali pretpostavljam radi spajanja na Rižanski vodovod koji ima stanicu neposredno do njegove kuće. Normalno je da smo po utvrđivanju radova bez odobrenja pokrenuli prekršajni postupak, izjavio je Glavičić Novom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike