opasnost od terorizma / Kontroverzna predstava ipak bi mogla biti izvedena na Dubrovačkim ljetnim igrama

Elementarne čestice kontroverznog Michela Houellebecqa ipak bi mogle zaigrati u Dubrovniku. Nakon skandalozne odluke da se predstava makne s repertoara Dubrovačkih ljetnih igara zbog sigurnosnog rizika, organizatori su se predomislili, a policija poručuje da će događaj osigurati

19.5.2015.
19:41
VOYO logo

‘Elementarne čestice', predstavu o ljubavi i seksu koja je postala teroristička prijetnja: Dubrovčani bi na ljeto ipak mogli gledati.

"Uprava igara bi željela da se predstava odigra u sklopu 66. igara ali prvo nam je porebna službena potvrda MUP-a da će se izvedba predstave osigurati", rekla je glasnogovornica Dubrovačkih ljetnih igara Karla Labaš.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova kaže - nema problema. 

"To će se napraviti kao utakmica, uzet će se u obzir sigurnosni rizik, troškovi. To je visoki sigurnosni rizik, ali to ne znači da mi to ne možemo osigurati, organizatora će to koštati određena sredstva i to je to", rekao je Ranko Ostojić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predstavu je i ministar kulture. 

"Mislim da će njihova odluka ići u tom smjeru, u kojem ministarstvo ima stav, a to je da predstavu treba izvesti, naravno uz određene mjere. Mislim da župan kada je potegnuo to na vijeću, da nije osmislio ili promislio dobro unaprijed", izjavio je Berislav Šipuš. 

Sve je zakuhao dubrovačko-neretvanski župan koji je tražio policijsku procjenu jer misli da je izvođenje te predstave loše za imidž Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo financirati takve autore koji grubo vrijeđaju sugrađane i ostajemo pri tome, ovdje se radi o interesu Dubrovnika", pojasnio je Nikola Dobroslavić. 

Riječ je o predstavi po romanu Michela Houellebecqa - koji nema nikakve veze s islamom. No ima njegov posljednji roman.

"Ovdje se radi o komediji zablude, riječ je o ljubavnoj drami koja se proglašava terorizmom. Sve je to golemi nesporazum koji ima samo jedan naslov - neznanje, nečitanje knjiga", rekla je ravnateljica dramskog programa Mani Gotovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Dubrovčani na ljeto gledati predstavu, uprava Igara odlučuje u petak. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo