Kontrolorka putnicu udarila šakom u glavu?

'U jednom trenutku me opalila rukom, šamar mi je dala, na što sam ostala zabezeknuta, gledam i ne vjerujem da mi se to dešava', opisala je mlada Zagrepčanka neugodnu situaciju iz tramvaja.

17.1.2012.
9:26
VOYO logo

Kristina Santini tvrdi da ju je prošli četvrtak, prilikom pregleda karte i nakon verbalnih razmirica u 'šestici', ZET-ova kontrolorka udarila šakom u glavu i izvrijeđala je. Santini je cijeli slučaj prijavila policiji.

O cijelom slučaju oglasio se i ZET priopćenjem u kojem potvrđuju slučaj, ali nude i verziju događaja različitu od one koje je navela putnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema do sada prikupljenim saznanjima iz više relevantnih izvora, putnica je, na zamolbu da predoči voznu kartu, neponištenu željela poništiti na za to predviđenom uređaju, a to joj je bilo onemogućeno. U svojim je namjerama ustrajala, nastavljajući kontrolorku karata vrijeđati, što nije izazivalo reakciju naše djelatnice. Tek na spomen njezine majke u vrlo vulgarnom kontekstu, radnica ZET-a putnicu je dlanom desne ruke od sebe odmaknula, s obzirom na to da joj se gospođa unosila u lice te krenula dalje raditi svoj posao. Videozapis isključio je navode o fizičkom incidentu", ističe se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Sve je snimila nadzorna kamera

Dnevnik.hr-u potvrdio je da se slučajem bavi i njihova pravna služba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo dogodilo i koja je strana u pravu moglo bi se doznati pregledom snimke s nadzorne kamere iz tramvaja u kojem se dogodio incident. No, u ZET-u tvrde da mediji nemaju pravo na te snimke i da ih nisu dužni ustupiti.

"Snimke iz vozila, bez obzira na to kome idu u prilog, nikada javno ne objavljujemo, nastojeći, između ostalog, zaštititi privatnost zabilježenih osoba i poštovati zakonske odredbe", poručili su iz ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo