Što je ZET-ovcima?! Zašto ih plaćanje SMS-om navodi na bahatost i bezobrazluk?

24.5.2013.
9:28
VOYO logo

Nakon objavljene priče o čitateljici koja je unatoč kupljenoj karti putem mobitela doživjela sramotni napad vozača ZET-a, nakon čega je ostala i bez prijevoza i bez novca, javili su nam se i drugi čitatelji sa sličnim primjerima, koji samo potvrđuju brojne priče o samovoljnom nepriznavanju karata kupljenih putem mobitela.

Epizoda u kojoj se našla još jedna naša čitateljica nakon što joj je kontrolor ZET-a fizički prijetio te joj zapriječio izlazak iz autobusa (i to ne samo njoj, nego i ostalim putnicima), svakako je nešto što predstavlja vrhunac bahatosti i neprimjerenog ponašanja pojedinaca u uniformi ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zapriječio mi izlazak iz autobusa te mi fizički prijetio'

Kako navodi čitateljica, incident se dogodio u autobusu broj 109, smjer Črnomerec – Dugave, gdje ju je kontrolor ZET-a na ''agresivan i nedopustiv način nedostojan ljudskog dostojanstva legitimirao''.

''Nakon što je kontrolor zatražio voznu kartu, ljubazno sam mu istu pokazala na svom mobilnom uređaju, no već u samom trenutku kad sam počela tražiti kartu na mobilnom uređaju, počeo je biti neljubazan. Karta je bila važeća, ali on je zaključio da nije, te me omalovažavao pred ostalim putnicima vičući da me treba biti sram, da sam kradljivica i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sam mu rekla da želim izaći iz vozila nije mi dopustio, iako je autobus stajao na stanici, nego je rekao vozačici da zatvori sva vrata te me pod fizičkom prisilom spriječio da izađem. Prijetio mi je policijom, iako sam mu više puta ponovila da pozove policiju, no to nije učinio. Osim što je meni zapriječio izlaz, to je učinio i drugim putnicima. Na moju molbu da barem njih pusti van jer ljudi moraju na posao, te na njihovo glasno protivljenje njegovom načinu rada, konačno je to i učinio.

Meni je fizički zapriječio prolaz, te me na taj način stjerao u kut. Prijetio mi je i da ću kazneno odgovarati i za zastoj autobusne linije'', prepričala je čitateljica nevjerojatnu epizodu u autobusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzimanje slobode je kazneno djelo

Isto tako, navela je da je po Kaznenom zakonu čl. 124. oduzimanje slobode kretanja kazneno djelo.

''A da ne spominjem da mi je fizički prijetio te me lišio slobode. Očekujem da gospodin bude sankcioniran. Vjerojatno iz tog razloga nije ni htio pozvati policiju, iako sam ga više puta zamolila. Da bih izašla iz vozila, bila sam prisiljena pristati da mi napiše kaznu, iako sam imala valjanu kartu, te je još uvijek imam i čuvam u mobitelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Takvo ponašanje je nedopustivo u jednoj civiliziranoj zemlji u 21. stoljeću'

Smatram da se ovo ne bi dogodilo da nisam djevojka, jer sam, nažalost, već nekoliko puta svjedočila bezobraznom ponašanju muških kontrolora prema djevojkama. Iako sam vidjela da je isti kontrolor, doslovno pola minute prije nego što je mene tražio kartu, pustio jednog mladića bez karte, samo uz molbu da kartu kupi. Ovaj put sam žrtva bila ja, unatoč tome što sam imala valjanu kartu. Takvo ponašanje je nedopustivo u jednoj civiliziranoj zemlji u 21. stoljeću!'', piše čitateljica, koja je cijeli slučaj prijavila ZET-u, ali nije još dobila povratnu informaciju o tome jesu li proveli istragu što se dogodilo. Jučerašnju priču čitateljice kojoj vozač ZET-a nije htio priznati važeću kartu, potvrdila je jedna djevojka koja se našla s njom u autobusu.

Vozač izbacio dvije umirovljenice jer mu jedna od njih nije odmah pokazala pokaz

"Bila sam sinoć u tom busu ispred te djevojke i čula sam dio ovog razgovora i kako joj je vozač isti čas nakon što je djevojka pročitala broj karte rekao: 'Ne, ne, to ne vrijedi'", napisala je te dodala da ostatak nije čula, ali se "vidjelo kamo to vodi". Isto tako, navela je događaj od prije tjedan dana kad je vozač na liniji 218, nakon prve stanice, izbacio dvije umirovljenice (zar ne znaju da danas jedino umirovljenici – velika većina njih – jedini imaju pokaze?!) jer mu jedna od njih dvije nije pokazala pokaz pri ulazu. Nevjerojatno ponašanje nevjerojatnog ZET-a, napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su iz ZET-a na jučerašnju priču čitateljice o bahatom ponašanju vozača autobusa rekli da im je žao ako se njihova korisnica našla u bilo kakvoj neugodnoj situaciji, te da će poduzeti sve mjere kako bi saznali što se točno dogodilo, do objave ovog članka još nismo dobili odgovor jesu li proveli bilo kakvu istragu i što namjeravaju napraviti da se ovakve i slične situacije više ne ponavljaju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo