Konobarica mu vratila 150.000 kn, a on ni hvala

Kao i svakoga jutra, Ivana Raić je u ranim jutarnjim satima prije dva tjedna otvorila vrata kafića u kojem radi kao konobarica.

21.10.2010.
19:17
VOYO logo

Njih dvojica došla su u kombiju na kojem je pisalo ime jednog poznatog dugoreškog obrta, sjela su, naručila kave i započela razgovor s trećom osobom. Tada još nije vidjela zelenu mušku "torbicu" koju je mlađi od dvojice stavio na klupu na koju je sjeo. Popili su kave, platili račun, izmijenili "doviđenja" i otišli. Ivana je došla pospremiti stol za kojim su sjedili kad je na klupi ugledala torbu.

Odnijela ju je za šank. Gledala ju je minutu, dvije, a onda ju je odlučila otvoriti. Možda nađe neki dokument, mislila je, pa će doći do vlasnika i vratiti mu ostavljenu torbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvorila sam prvi pretinac i skoro pala na pod od šoka. Vidjela sam ogroman bunt, a sve novčanice su bile od 1.000 kuna. U drugom pretincu bio je podjednako veliki snop novčanica, ali u eurima", ispričala je konobarica kafića K Mirku za KAportal, 21-godišnja Ivana Raić. Odlučila je pozvati policiju, no dok ih je čekala stigao je vlasnik.

"Bio je malo rastresen, ali ja sam bila u daleko većem strahu. Pitao je za torbicu, ali mu je nisam htjela predati dok nije došla policija, dok oni ne utvrde da je njegova. Rekao je samo da u njoj ima više od 150 tisuća kuna", priča ona. Došli su policajci, pogledali torbicu i o svemu načinili zapisnik, te je odmah i predali vlasniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ju je zgrabio i otišao. Bez zbogom i bez doviđenja", kaže Ivana smješkajući se.

Ivani su mnogi čestitali na poštenju, a neki poručuju da sljedeći put ipak bude pametnija jer bi bio red od vlasnika da je nagradi manjim iznosom, što je, uostalom, propisano i zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet bih napravila isto, pozvala bih policiju. To nije moj novac, možda je zarađen teškom mukom i možda je nekom potrebniji nego meni", objasnila je Ivana, dodajući kako joj ne pada na pamet podnositi tužbu da dođe do nagrade.

Ipak, nakon svega kaže da joj je žao zato što vlasnik nije smogao snage izreći samo riječ, jedno obično malo hvala. No, tu već prestaje priča o poštenju konobarice, koja za 150 tisuća kuna treba raditi punih pet godina, piše KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo