KONCERT U ZAGREBAČKOM ZATVORU: / U Remetincu nastupa Dubioza kolektiv, stražari strahuju zbog mogućeg incidenta

Image
Foto: PIXSELL

Nastup što ga je odobrilo Ministarstvo pravosuđa trebao bi trajati sat vremena.

15.5.2018.
19:06
PIXSELL
VOYO logo

Poznati bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv održat će večeras koncert u Zatvoru u Zagrebu. Na njemu će, kako neslužbeno doznajemo, sudjelovati stotinjak zatvorenika i pritvorenika koji se trenutno nalaze u Remetincu. Na koji će način publika biti odabrana nije nam potvrđeno, no iz Ministarstva pravosuđa javljaju nam da je suglasnost za održavanje koncerta dao Središnji ured Uprave za zatvorsku sustav.

Zabranjeno snimanje i live prijenos

Iako su se pojavile informacije da će koncert biti sniman ne bi li Dubioza kolektiv neke od kadrova iskoristio za video-spot, Ministarstvo je na kraju odobrilo samo svirku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"Nije dopušteno snimanje niti izravan prijenos koncerta putem društvenih mreža", potvrđeno nam je, iako se prvotno razgovaralo i o mogućnosti da nastup bude prenošen uživo na Facebook.

Koncert bi, ukoliko sve protekne u redu, trebao trajati sat vremena, a Dubioza kolektiv svirat će na otvorenom zatvorskom šetalištu koje se nalazi okruženo objektima zatvora i nije mu moguće prići s vanjske strane zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li sve proći mirno?

Iako će dakle koncert biti održan unutar zatvorskih zidina doznajemo da među pravosudnim policajcima vlada zabrinutost za sigurnost benda. Naime, upravo zbog činjenice da se oko šetališta na kojem će Dubioza kolektiv svirati nalaze zgrade s ćelijama postavlja se pitanje hoće li se moći nadzirati ponašanje baš svih zatvorenika u Remetincu. Kadrovski problemi već nekoliko godina muče pravosudni sustav u kojem je najkritičniji upravo broj pravosudnih policajaca zaduženih za osiguranje.

Inače održavanje glazbenih nastupa, književnih večeri i dramskih predstava nisu rijetkost u zatvorima jer prema stavu službenika zaduženih za tretman zatvorenika takva događanja mogu pridonijeti resocijalizaciji osuđenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo