Ivica Todorić / 'Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke grupe Borg'

Image
Foto: Youtube/Ivica Todorić

Prema iskazu Martine Dalić, ispada

23.8.2018.
12:17
Youtube/Ivica Todorić
VOYO logo

Osnivač Agrokora Ivica Todorić poručio je u četvrtak, nakon objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su konačno sve maske pale istaknuvši da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i "od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora".

"Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora. Dalić i Ramljak to jasno iskazuju istražiteljima", napisao je Todorić na svom Twitteru reagirajući na objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 televizija objavila je da se iz iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku, nakon kaznene prijave Živog zida, doznaje da je premijer Andrej Plenković, ali i vrh HDZ-a od početka bio upoznat s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija. Zdravko Marić je, prema iskazu, bio na sedam, a ne samo na dva sastanka o kojima je raspravljalo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Objavljeni dijelovi iskaza Martine Dalić USKOK-u, Todorić odmah reagirao: 'Konačno su sve maske pale!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji s čelnicima Fine i SOA-e. Spominje se i ulazak odvjetnika Borisa Šavorića koji je u radnu grupu donio prijevod talijanskog zakona o saniranju sistemski važnih tvrtki, ali i guvermera HNB-a Borisa Vujčića.

Na temelju iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka, koje prenosi N1, odbačena je kaznena prijava protiv Dalić koju su podnijele stranke Živi zid i Slobodna Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić je nakon izbijanja afere Agrokor pobjegao u London gdje je sud u travnju donio odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj, ali ga je pustio da pravomoćnost presude, uz manje mjere opreza, čeka na slobodi. Visoki sud u Londonu odbio je Ivici Todoriću zahtjev za žalbu na izručenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo