IPAK SE KREĆE / Konačno kreće uređenje omiljene splitske plaže, bit će gotova do idućeg ljeta? Građani skeptični: 'Neće to biti ni do 2030.'

Projekt vrijedan 45 milijuna eura obuhvaća šetnicu, podzemnu garažu, sportska igrališta i ugostiteljske objekte

24.1.2024.
22:18
VOYO logo

Konačno kreće uređenje Žnjana, javlja RTL Danas. Potpisivanje ugovora je sljedeći tjedan, a za projekt vrijedan 45 milijuna eura splitske gradske vlasti tvrde da će biti gotov na ljeto iduće godine.

Bageri su već neko vrijeme na Žnjanu, postavljaju se kanalizacijske cijevi. Slično će biti i ovog ljeta, tako da će kupači morati naći novu plažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uredit ćemo prostor koji je veličine 16 riva ili 31 nogometno igralište, a bit će 40 tisuća metara kvadratnih zelenila. Ovo će biti plaža koja će biti ponos cijelog Mediterana", obećava splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Projekt vrijedan 45 milijuna eura obuhvaća šetnicu, podzemnu garažu, sportska igrališta i ugostiteljske objekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći objekt je garaža koje su dijelom ukopane, a pri tome objektu imamo većinu sadržaja. Tu će biti dijelom ugostiteljski sadržaji, tri do četiri kafića, a bit će i razna igrališta i rekreacijske pozicije", objašnjava voditelj projekta Zoran Jakelić.

Image
nisu samo nekretnine /

Cijene zemljišta pokazuju sulude nesrazmjere: Jedna oranica u Splitu košta kao 94 u Bjelovaru

Image
nisu samo nekretnine /

Cijene zemljišta pokazuju sulude nesrazmjere: Jedna oranica u Splitu košta kao 94 u Bjelovaru

Moglo bi zapeti kod banke

Prema najavama, sve bi trebalo biti gotovo do idućeg ljeta, no građani su skeptični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Vlaški iz Splita tim mjestom šeće svaki dan i čini mu se da projekt neće biti gotov do 2025. "Neće biti ni do 2030., možda čak ugrubo na svetog nikad", govori nam.

Ni Davor Marušić nije uvjeren da će se kupati ovdje iduće ljeto. "Po dinamici kako se to radi, mislim da će to biti pet ili šest (godina, op.a.) ili će nestati novca pa tko zna što će biti", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Europske investicijske banke trebalo bi stići čak 22 milijuna eura, ali i tu bi moglo zapeti. Na pitanje imaju li ili nemaju garanciju Europske investicijske banke, Puljak kaže da su to tehnički detalji oko realizacije. "Mi imamo osigurane financije za ovaj projekt", ističe.

Oporba nije sigurna da Puljak ima novac za uređenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako nam nije iznio detalje zbog čega se sve to skupa čeka zbog neke tehničke stvari koju on ponavlja i apeliramo mu da poštuje zakon o javnoj nabavi te kad izvor financiranje bude riješen da krene s radovima", poručuje splitski gradski vijećnik iz HDZ-a Tomislav Šuta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo