kada se konačno pojave na poslu... / Konačno burno u sabornici: Reiner izbacio Stazića iz Sabora, HDZ-ovci pljeskali

Nakon kratkog verbalnog okršaja, predsjednik Sabora izbacio je zastupnika SDP-a Nenada Stazića iz sabornice

20.5.2016.
11:02
VOYO logo

Nakon što su nakon tri tjedna konačno skupili kvoru, a prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je izjavilo kako se više nikada neće ponoviti da kvorum izostane, samo dva dana kasnije - sabornica je opet napola prazna.

Ali mali incident na početku zasjedanja 'zagrijao' je Sabor. Nenad Stazić se javio za riječ i rekao da je zastupnica Vuković govorom o novcu iz fondova za poljoprivredu odstupala od pravila ponašanja i zastupala privatne umjesto javnih interesa, jer su 'njezini roditelji poljoprivredni proizvođači'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stazić je dodao kako će organizirati 'skupljanje novca za njezine roditelje, ako želi, jer nisu dobili novac mimo kriterija'. Nakon toga je ušao u verbalni sukob s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom.

Reiner ga je upozorio da krši poslovnik te da će ga izbaciti iz sabornice ako nastavi polemizirati s njim. Budući da se Stazić nije obazirao na prijetnje predsjednika Sabora, ovaj mu je u konačnici naredio na napusti svoje radno mjesto. HDZ-ovci su to popratili aplauzom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasjedanje već tradicionalno započinje stankom

Ruralni razvoj, nerad Vlade te pismo zaposlenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje teme su zbog kojih je u petak ujutro, na početku saborskog zasjedanja, nekolicina saborskih klubova zatražila već uobičajenu stanku.

Stanku su tako po temi ruralnog razvoja i optužbi na račun bivšeg ministra poljoprivrede, SDP-ovca Tihomira Jakovine da je ministarstvo za njegova mandata izradilo nepošten i nepravilan natječaj za ruralni razvoj s namjerom podjele novca umjetno stvorenim poduzećima, zatražili klubovi HDZ-a, Mosta i HSS/HDS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac Nenad Stazić zatražio ju je zbog 'neprimjene europskog prava zbog već neposlovičnog nerada Vlade'.

'Idući tjedan Sabor ne zasjeda, ali se radi cijeli tjedan iza toga'

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner najavio je u petak da Sabor zbog blagdana Tijelova neće zasjedati idući tjedan, ali će zato raditi cijeli tjedan iza toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U ponedjeljak, 30. svibnja je Dan Hrvatskog sabora koji ćemo obilježiti svečanom sjednicom, a odmah potom, dakle u utorak nastavljamo redovno zasjedanje, rekao je Reiner zastupnicima koji na to nisu imali primjedbi.

 Dan Hrvatskog sabora je spomendan kojim se podsjeća na 30. svibnja 1990. godine kada je konstituiran prvi hrvatski višestranački izabrani parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo