PROVODE NADZOR / Komora o slučaju na Pagu: 'Suzdržite se ocjena koje impliciraju krivnju socijalnih radnika'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kao struka dužni smo izvijestiti javnost da ne postoje stručni postupci, procjene ili protokoli koji su u stanju u potpunosti predvidjeti ljudsko ponašanje

1.3.2019.
19:50
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Iz Hrvatske komore socijalnih radnika priopćenjem su se osvrnuli na kritike da je zbog propusta socijalnih radnika došlo do tragedija na Pagu gdje je otac s balkona pobacao četvero svoje djece. 

"Hrvatska komora socijalnih radnika izražava duboko žaljenje povodom tragičnog događaja na Pagu. Od prvih saznanja o događaju pažnja javnosti je ponovo usmjerena na zaposlenike Centra za socijalnu skrb uz stav da je došlo do propusta u radu djelatnika,  te da je to uzrokovalo ovakvu tragediju. Takav je stav štetan za daljnji rad svih dionika koji se bave zaštitom djece i ranjivih skupina te umanjuje odgovornost počinitelja ovakvih djela", stoji u priopćenju Komore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji način da se u potpunosti predvidi ljudsko ponašanje

"Kao struka dužni smo izvijestiti javnost da ne postoje stručni postupci, metode rada, testovi, procjene ili protokoli koji su u stanju u potpunosti predvidjeti ljudsko ponašanje", dodaju iz Komore. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Centrima za socijalnu skrb rade stručnjaci koji su itekako svjesni svoje odgovornosti u zaštiti djece te su oni osobe koje rade motivirano i predano u otežavajućim uvjetima nedovoljnih resursa.Molimo zbog toga sve ljude iz sustava i izvan njega, da se suzdrže od paušalnih ocjena koje impliciraju krivnju djelatnika Centara za socijalnu skrb", izvijestili su iz Komore. 

"U niti jednom trenutku ne odričemo se moguće odgovornosti socijalnih radnika te će u svrhu točnog informiranja javnosti, Hrvatska komora socijalnih radnika, kao tijelo stručnog nadzora odmah nakon prikupljanja svih činjenica od strane vlastitih stručnjaka u navedenom nadzoru, izdati svoje priopćenje", zaključuje se u priopćenju Hrvatske komore socijalnih radnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo