168. stranka u Hrvatskoj / Komičar Željko Pervan objasnio zašto se pridružio Škorinoj stranci: 'On ima srce, dušu i intelekt'

S obzirom na datum osnutka, Domovinski pokret Miroslava Škore dugo će biti mlad

29.2.2020.
19:08
VOYO logo

Hrvatska ima novu, 168. političku stranku. Službeno joj je ime Domovinski pokret Miroslava Škore, a u registar ulazi sljedeći tjedan. 

Iako je osnivačkoj skupštini prisustvovalo 175 ljudi, odlukom osnivača, ondje nije bilo predstavnika medija. Među vodećim ljudima nove stranke nema poznatih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na datum osnutka, Domovinski pokret Miroslava Škore dugo će biti mlad.

"Mi smo napravili nezaustavljiv pokret. On je posljedica da su 476.704 osobe dale svoj glas meni", rekao je predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se zove ''pokret'', bit će to 168. stranka u Hrvatskoj.

"Temeljem pozitivnih propisa RH s kojima se duboko ne slažemo i koje ćemo, ako Bog da, imati prilike promijeniti, mi smo spremni za političku utakmicu", rekao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnivačkoj skupštini zatvorenoj za javnost bilo je 175 prisutnih, a od njih je najvažnije 18 ljudi koji su stajali iza njega. Oni su Domovinski odbor ili pandan predsjedništvu stranke. Sljedeći je korak osnovati savjete za one teme koje smatraju najvažnijima.

Glavni neprijatelj više nije tako dalek

"Ako se netko želi bogatiti, ako želi trgovati, ima HDZ, ima HNS, ima SDP, ima dovoljno stranaka u kojima se takvo što može napraviti", rekao je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje je da na parlamentarne izbore stranke izađu same pa kasnije koaliraju", smatra Škoro, ali osim onih koje su ga podržavale na predsjedničkim izborima, izgleda kako mu ni glavni neprijatelj više nije tako dalek.

"Ako mislite što sam rekao o vrhuški oligarhijskoj HDZ-a, ja sam rekao ono što mislim, to i dalje mislim. Mi nemamo razloga razgovarati s HDZ-om dok ne budu gotovi izbori. Nema razloga. To je hodogram. Kad se raspišu izbori, svatko od nas će izaći sa svojim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani će to procijeniti i nakon tih izbora vidjet ćemo koji su rezultati i onda ćemo sjesti. Ja sam to rekao nebrojeno puta, citirao pokojnog predsjednika pa ću i sada: 'i sa crnim vragom'", kazao je.

Ne odustaje od svojih ciljeva

Od svojih ciljeva ipak neće odustajati. S izbornim sustavom se ne slaže. Manjine su privilegirane prema hrvatskim zakonima, smatra Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv je pobačaja i odluke prema kojoj istospolni partneri smiju udomiti djecu. Spreman je biti premijer, a u politiku, tvrde danas okupljeni, unose nešto novo.

"Zastupam tezu da se HDZ i SDP zapravo malo razlikuju, da su u pitanju nijanse, da je ovo društvo bolesno od korupcije i da mi se čini da je HDZ-u i SDP-u kao i mnogim drugim postkomunističkim društvima vrijeme isteklo", kazao je član Domovinskog odbora DPMŠ-a Igor Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam uz Škoru iz nekoliko razloga. Prvi razlog je što poznam čovjeka, jako ga dobro poznajem.  Poznam ga čak više nego što bi on htio da ga poznajem i to mi daje nadu. Ima srce, dušu, intelekt i jednostavno mi odgovara", rekao je komičar Željko Pervan.

Bliži je suverenističkoj politici Orbana i Janše, nego politici Andreja Plenkovića, a najavljuje i da bi građani trebali na referendumu odlučiti o uvođenju eura. Oko njega su mahom doktori, profesori, glumci, a iako se šuškalo da se oslanja na bivše HDSSB-ove ljude, nije ih bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo