KOMEMORACIJA ZA SLOBODANA PRALJKA: / Doći će 40-ak generala, recitirat će se Himna slobodi, a na stolu će biti samo jedna ruža

Image
Foto: AFP / PIXSELL

Pred četrdesetak generala koji će na komemoraciju u Koncertnu dvoranu Lisinski doći u svečanim odorama o Praljku će govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta

5.12.2017.
21:55
AFP / PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak, točno u podne, u dvorani Lisinski u Zagrebu bit će održana komemoracija za generala Slobodana Praljka koji je prošloga tjedna, nakon što je skupa s još petoricom vojnih i političkih čelnika bosansko-hercegovačkih Hrvata pred Haškim sudom pravomoćno proglašen krivim za ratne zločine u BiH, u sudnici ispio cijankalij i umro.

Image
STIGLI PRELIMINARNI REZULTATI OBDUKCIJE: /

Slobodan Praljak u sudnici je popio kalijev cijanid!

Image
STIGLI PRELIMINARNI REZULTATI OBDUKCIJE: /

Slobodan Praljak u sudnici je popio kalijev cijanid!

Dva prijatelja, Himna slobodi i jedna ruža

Organizaciju komemoracije i mise zadušnice za Praljka pruzeo je Hrvatski generalski zbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već nekoliko dana radimo na scenariju kako će to izgledati. Danas je to potvrđeno. Scenarij je iskordiniran s obitelji i najbližim prijateljima", kazao je za RTLPavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Doznaje se da će na komemoraciji o Praljku govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta, Gundulićevu Himnu slobodi odrecitirat će glumac Dragan Despot, a ondje će biti četrdesetak generala u svečanim odorama. Na stolu će biti samo jedna ruža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije klape, Shakespeare i tisuće branitelja

Također, doznaje se da će hrvatsku kimnu otpjevati klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, klapa Drača iz Mostara otpjevati će pjesmu "To je zemlja dide mog", a bit će recitirani stihovi Williama Shakespearea, vjerojatno oni koje je izgovarao sam Praljak iščekujući presudu u Haagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15 sati u Crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu bit će služena misa zadušnica za preminulog Praljka.

A umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs želi da se pred Lisinskim okupi što više ljudi pa je poručio: "Pozivam sve pripadnika HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo